Torshammeren (Heftet)

Serie: Ingebjørg Olavsdatter 32

Forfatter:

Bli abonnent

Frid Ingulstads fengslende drama fra middelalderen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Ingebjørg Olavsdatter
Serienummer: 32
ISBN/EAN: 9788202614263
Kategori: Romanserier
Omtale Torshammeren

«Hedningeguden slår kristenmenn til marken og får ild til å regne fra himmelen.»

Amuletten fra dyregraven er og blir borte, likevel rammes Sæmundgård av den ene ulykken etter den andre. Er det en tilfeldighet, eller står mørkemaktene bak? Frykten spennes til bristepunktet da Ingerids fødsel trekker ut. Ingebjørg gjør alt hun kan for å roe gemyttene og finne den uhellsvangre Torshammeren.

Til toppen

Andre utgaver

Torshammeren
Bokmål Ebok 2010
Torshammeren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Frid Ingulstad:

Utdrag

Med ett husket hun hva faren hadde fortalt om Uppsalablotet, og grøsset. Det var jo i Svearike, da måtte Folke ha hørt om det. Uppsalatempelet var et av de siste hedenske templene som var i bruk. Hvis sykdom eller hunger herjet, ofret de til Tor. Hvis krig truet, ofret de til Odin. Hvert niende år ble det feiret en felles høytid i Uppsala, det gjaldt alle landskapene i Svearike. Ingen kunne fritas fra å møte opp, og alle, selv kongen, måtte sende sine gaver dit. De som hadde sverget seg til kristendommen, måtte kjøpe seg fri fra å delta i ofringen. Det skulle ofres ni av hver art; av hunder, hester eller mennesker, alle hanner. Blodet skulle forsone gudene, og kroppene ble hengt opp i trærne i den hellige lunden. En kristen biskop hadde vært til stede og vært rystet. Han så syttito døde menn henge i trærne.

Hun grøsset igjen og forsøkte å få tankene over på noe annet. Torshammeren behøvde ikke å ha noe med bloting å gjøre, den behøvde ikke engang å ha en magisk kraft. Alt kunne ha vært tilfeldigheter.

Til toppen

Bøker i serien