Trilogien (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 238
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252189155
Kategori: Romaner
Omtale Trilogien
Endeleg finstJon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstrilogi om Asle og Alida samla i pocket. Andvake (2007) er ei vakker og urovekkjande forteljing om spelemannen Asle og kjærasten Alida. Huslause og søvnlause vandrar dei i regnet i Bjørgvin. Dei drep for å skapa eit liv for seg sjølv og barnet dei ventar. I Olavs draumar (2012) møter vi Asle på veg for å skaffe ringar. Asle og Alida skal bli ektefolk. I staden endar Asle med å bøte med livet for gjerningane sine. I det siste bandet, Kveldsvævd (2014), får vi vite korleis det gjekk med paret som ofra samvitet for kjærleiken gjennom gamle Ales, dotter til Alida. Vi følgjer Alida og den vesle sonen Sigvald tilbake til Dylgja, staden Asle og Alida ein gong rømte frå.

Trilogien er eit meisterverk om to elskande som prøver å finne sin stad i verda.

«Et høydepunkt i nyere norsk romanlitteratur»
Nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2015

«Noe av det enkleste og fineste Jon Fosse har skrevet ... I innhold ruver de godt i Fosses forfatterskap og nyere norsk litteratur ... Varmen Fosse har for sine hardt prøvede, helt alminnelige mennesker, gir ualminnelig fin litteratur.»
Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Det er ingen tilfeldighet at han stadig oftere blir nevnt i forbindelse med Nobelprisen i litteratur»
Gro Jørstad Nilssen, Bergens Tidende

«Jon Fosse er en av våre mest særpregede forfattere, en mystiker hvis språk lar naturen leve, en dikter som med sin stemme får prosa til å synge»
Andreas Wiese, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Trilogien
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2016
Trilogien
Nynorsk Innbundet 2014
Trilogien
Nynorsk Ebok 2015

Flere bøker av Jon Fosse: