Triumf (Heftet)

Serie: Liljas dans 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Liljas dans
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202737580
Kategori: Romanserier
Omtale Triumf

Lillian pryder alle landets aviser, men denne gangen er det ikke prestasjonene som ballettdanser det gjelder. Hvordan skal hun klare å bevise sin uskyld i saken hun er siktet for?

Mens hun vandrer gatelangs faller blikket på en som sitter og tigger.

– Unnskyld, du kan ikke hjelpe meg med noen kronestykker?

Lillian stanset. Alle mulige tanker raste gjennom hodet hennes.

Langsomt løftet gutten blikket.

Hun sank ned på kne og omfavnet ham. Kjente hvordan han luktet. Hvor ille det sto til.

– Du skulle bare ha gått videre, sa han knapt hørbart. – Du skulle ikke stoppet.

Til toppen

Andre utgaver

Triumf
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Hege Løvstad Toverud:

Utdrag

Skiftlederen på aluminiumsverket smelte avisa i bordet foran Bjørn Vassfarli. – Du, Bjørn, var ikke den jenta der ganske lik datteren din?

Hele skiftet kikket nysgjerrig opp bak matpakkene sine. Skiftlederen slo håndbaken demonstrativt i avisa, så ingen skulle unngå å se hvem han siktet til. – Ser dere. Prikk lik dattera til Bjørn!

Bjørn bleknet, for han gjenkjente jo Lillian med det samme. Likevel brukte han alle krefter på ikke å vise det. Så uanfektet han maktet, skummet han gjennom teksten.

Narkotika? Lillian? Var det ikke det han visste. Den der helvetes dansinga og alt det den førte med seg! Dette var banne meg dråpen som fikk begeret til å renne over.

– Neei, hun der lignet ikke mye. Hvor tar du det fra? sa han.

Karene slet i avisa: – Ja visst, er det datteren din, Bjørn. Ikke prøv deg. Alle kan vel se det. Det er ikke mange som har så pene bein. Ha, ha!

Skammen brant i kinnene. – Det der er faen meg ikke Lillian! ropte han og reiste seg så brått at kaffekoppene skvulpet over.

Hele rommet flirte.

– Nei, du har vel rett, sa skiftlederen. – For datteren din er vel ikke den i familien som driver med stoff. Det er det vel andre som tar seg av …

Hva mente han? Bjørn knyttet nevene. Helst ville han banket opp hver eneste en i den flirende hopen, men han visste ikke hvor han skulle begynne. Så han lot det heller være. Istedenfor forlot han bordet med krum nakke. På vei ut passerte han aviskiosken. Stativene var fulle av de skitne forsidene. Synet fikk det til å svartne for ham, og i neste øyeblikk fór avisene veggimellom.

Til toppen

Bøker i serien