Tulla Larsen, Mathilde Munch (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 385
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788274888449
Kategori: Romaner
Omtale Tulla Larsen, Mathilde Munch
«Lene Therese Teigen henter Tulla Larsen frem fra Edvard Munchs skygge med originalt romanprosjekt.(...) Lene Therese Teigen skaper et forestillingsrom som befinner seg nærmere Larsens livshistorie og skjebne enn faktabaserte fremstillinger gjerne evner å gjøre.» - Kjetil Røed, kunstavisen.no

Hva gjør man når man har blitt gjenstand for fiksjonalisering i over hundre år? Når man har fått utdelt en rolle og blitt tvunget til å spille den, for å fylle en funksjon i et annet menneskes liv? Ikke minst i andre menneskers historier om et annet menneskes liv.

Denne romanen handler om Mathilde Larsen, født i Kristiania i 1869, død i Oslo i 1942. Hun ble kalt Tulla, var blant annet elev ved Nikka Vonens nytenkende pensjonatskole på Vestlandet. Hun innledet et kjærlighetsforhold til Edvard Munch da hun var tjueni år. Forholdet varte i fire år og var svært turbulent. Det endte med et skudd i Munchs hånd. Et år etterpå giftet Larsen seg med den ni år yngre maleren Arne Kavli. Syv år senere møtte hun skipsmegleren Hans Blehr, mannen til den kjente skuespillerinnen og regissøren Agnes Mowinckel. Blehr var seks år yngre, og forlot Agnes og deres tre barn for å gifte seg med Tulla.

I boken finnes også endel av bildene Tulla Larsen laget, noen av dem gjengis for første gang for publikum.

Til toppen

Flere bøker av Lene Therese Teigen: