Uanstendige menn (Heftet)

Serie: Morild 11

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent – få bøkene automatisk rett hjem i postkassen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Uanstendige menn
Serie: Morild
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202575281
Kategori: Romanserier
Omtale Uanstendige menn

Mydla, 1920

Frida holder hus hos sin nye venninne Sonja mens hun er i Bergen. I hennes miljø – byens kunstnerkretser – får hun en smakebit av et annet liv. Her stifter hun nærmere bekjentskap med den unge kunstneren Lavrans Martens, som viser stor interesse for Frida.

Hun løftet blikket og fanget hans. Det var noe fjernt ved det, som om han foreløpig bare var opptatt av anatomi og riktig størrelsesforhold. Men da hun – modig etter all vinen – holdt blikket hans, forandret uttrykket hans seg, og et annet glimt dukket opp i øynene. Han ble ganske intens, og det burde egentlig ha advart henne, men hun var visst mer beruset enn hun hadde godt av.

Til toppen

Andre utgaver

Uanstendige menn
Bokmål Ebok 2018
Uanstendige menn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Torill Karina Børnes:

Utdrag

«Har du en mann du er kjær i, Frida?» spurte Sonja.
Da Frida nølte, fortsatte Sonja med å si: «Jeg håper at det ikke er Adam Henriksen du har forelsket deg i?»
Frida snurret rundt og måpte mot henne, men Sonja viste ikke noe annet enn nysgjerrig interesse. «Jeg kan forstå det, han er en pen, velutdannet mann. Med enkelte … vrangsider.»
Så Sonja trodde at hun hadde servert henne løgner om Adam Henriksen og hva som hadde skjedd? «Jeg kan forsikre deg om at herr Henriksen ikke tiltrekker meg! Til det har han vist for meget av sine vrangsider.»
«Noen piker finner slike vrangsider meget tiltrekkende.»
«Du tror at jeg visste hva jeg gikk til da jeg ble med ham til dette huset? At jeg ville …?» Frida var rystet. «Men hvorfor skulle jeg så miste alle sakene mine etterpå?»
«Du fikk dem da igjen. Og det var Adam som ordnet det for deg, ikke sant?»
Frida kjente fortvilelsen vokse. «Det er ikke Henriksen som er min hjertens kjær, det forsikrer jeg deg.»
«Har du en annen du elsker?»
Ja, men han er en gift mann! Frida vendte seg bort og knep øynene sammen. «Nei, jeg har ingen.»
«Jeg ser at Lavrans liker deg. Men jeg advarer deg. Noen ganger har det vært rene paradegaten av madammer i alle aldre i atelieret vårt. Nåvel, jeg overdriver, men …» Sonja trakk på skuldrene. 
«Bor herr Martens i atelieret?»
«Ja, han har et værelse der.»
Frida ville helst ikke vite mer om Lavrans Martens, all den stund hun ikke hadde, eller ville ha, noe med ham å gjøre, så hun stilte ikke flere spørsmål.
De gikk ut igjen til de tre herrene, som alle var ferdige med ølen. Solen gikk ned i vest da de bega seg mot atelieret som lå et stykke nedenfor restauranten.
Sonja låste dem inn og trakk frem vinflaskene fra vesken sin, herr Martens hentet vin han hadde på hybelen sin på loftet. Trappen opp var en vindeltrapp med smijernsgelender, og Lavrans satte seg på gelenderet og gled ned med flaskene i hånden. 
Fridas mage rumlet av sult. Hun hadde ikke spist annet enn en knapp frokost, og mens Sonja var i atelieret, hadde ikke Frida villet forsyne seg av det lille hun hadde av mat. Sonja hadde gitt henne den ene flasken. «Én til meg og én til deg,» hadde hun sagt og blunket til henne. Det var ikke lurt å drikke på tom mage, det hadde faren sagt mer enn én gang. Så Frida skjønte etter hvert hvorfor hun ble så svimmel av den sterke eplevinen.
Sonja og herr Lund satte seg sammen på den store sofaen ved de store vestvendte vinduene og nøt solnedgangen over byen. De satt tett, han hadde lagt armene om henne, og hun lente seg mot ham med lukkede øyne. De fikk sitte der alene en liten stund inntil det brått ramlet folk inn av døren. 
En ny følelse dukket opp i Frida. Den var kriblende, boblende, ung og frisk. Hun følte seg plutselig så fri. Fri fra konvensjoner og fordømmelse. Hun var bare sammen med venner, uten å føle at hun gjorde noe galt. Det var nytt og forfriskende deilig!

Til toppen

Bøker i serien