Ulmende glør (Heftet)

Serie: Skumringstid 10

Forfatter:

Bli abonnent

Bli abonnent i dag – det lønner seg!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Skumringstid
Serienummer: 10
ISBN/EAN: 9788202574529
Kategori: Romanserier
Omtale Ulmende glør

Rakel oppsøker fru Jøssum for å få svar om fortiden. Den gamle jordmoren avslører mørke hemmeligheter, og Rakel blir så oppslukt at hun ikke merker brannen før det er for sent.

Røyken sved i øynene. Rakel holdt en flik av kjolen opp foran munnen, men det hjalp lite. Hver gang hun gispet etter luft, var det som om flammene fant veien inn og brant seg nedover halsen.
Det brølte over hodet hennes da brannen åt seg gjennom taket, og gnister regnet ned over fru Jøssum, som lå livløs på gulvet. De kom begge til å dø.

Til toppen

Andre utgaver

Ulmende glør
Bokmål Ebok 2018
Ulmende glør
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Elisabeth Hammer:

Utdrag

Eilert løp hele veien hjem fra skolen. Han burde ikke ha sagt noe, men han hadde ikke klart å holde på den vonde hemmeligheten lenger. Han hadde så inderlig dårlig samvittighet for at han ikke hadde gjort noe for å stanse de to mennene. Men det føltes godt å ha lettet hjertet sitt. Og hun hadde tatt det pent, til tross for at han så at hun ble redd. Og det var nesten mer skremmende enn noe annet, for det bekreftet det han trodde. Om herr Ovreid fant ut hva han hadde sett, var han så godt som død.
Han sprang nedover gårdsveien mot Svartangen, men saktnet farten da han nærmet seg. Det var noen der. Vognen hørte til Raet gård, så da var herr Disen på besøk.
Eilert stanset og så opp mot Ovreid. Der var det ikke tegn til liv. Da var sikkert herr Ovreid også på gården. Han gikk videre. Etter at herr Ovreid og fru Gunda flyttet, hadde han håpet at det skulle bli roligere på Svartangen. For å bo med herr Ovreid var ikke lett. Han var sint hele tiden og amper mot alle. Selv fru Gunda var redd for ham, trodde Eilert.
Han hørte stemmer da han lukket seg inn i gangen og listet seg mot kjøkkenet.
– Nå vil jeg ikke vente lenger, lød herr Syvers stemme inne fra stuen. 
– Det trenger du ikke heller, svarte herr Ovreid. – Vi slår snart til. 
– Kanskje vi bør vente en stund? foreslo herr Disen. – Lensmannen har vært på fru Magnussen flere ganger, og han har vært rundt på gårdene og forsøkt å få folk til å snakke.
– Eller vi kan kvitte oss med lensmannen en gang for alle, kom det fra herr Syver.

Til toppen

Bøker i serien