Ulykken (Innbundet)

Forfatter:

Tom Lotherington (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Aksidenti
Oversatt av: Lotherington, Tom
ISBN/EAN: 9788202306601
Kategori: Romaner
Omtale Ulykken

En mann og en kvinne omkommer i en bilulykke, og en grundig etterforskning blir igangsatt. Var det en ulykke eller et mord? Har mannens jobb i Europarådet og hans forbindelse til det tidligere Jugoslavia og Krigsforbryterdomstolen, noe med saken å gjøre? Hvem var avdøde Rovena St. og Bessfort Y.? Saken blir henlagt, men en av etterforskerne får ikke ro i sjelen. Han foretar videre undersøkelser og greier å få et innblikk i parets bakgrunn og deres spesielle kjærlighetsforhold.

Rovena er student i et Albania som lever ut sin gledesrus etter frigjøringen fra Enver Hoxhas kvelende diktatur. På et utested blir hun kjent med Bessfort, som umiddelbart øver en sterk tiltrekning på henne. De innleder et forhold som går noe utenom det vanlige. Hun blir stadig invitert med til forskjellige hoteller rundt i Europa når han er på reise i embets medfør. Men elsker han henne eller er hun bare en callgirl? Og kan hun elske ham når hun samtidig lever ut sitt begjær for andre?

Ismail Kadare utforsker kjærlighet og frihet, sjalusi og begjær når han med sin nye roman gir seg den forrykte kjærligheten i vold.

Til toppen

Flere bøker av Ismail Kadare: