Under byggingen av den kinesiske muren (Innbundet)

de blå oktavheftene

Forfatter:

Arild Vange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 278
Forlag: Solum
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beim Bau der Chinesischen Mauer und andere Schriften aus dem Nachlass
Oversatt av: Vange, Arild
ISBN/EAN: 9788256018970
Kategori: Romaner og Essays og antologier
Omtale Under byggingen av den kinesiske muren
Senhøstes 1916 sluttet Franz Kafka å føre dagbok, istedenfor begynte han å skrive i blå oktavhefter. I løpet av de neste to årene fylte han til sammen 10 slike hefter bestående av omtrent 80 unummererte sider. To av dem har gått tapt, men i denne boken presenteres de åtte bevarte oktav.heftene - som her kan leses krono.logisk og i sin opp.rinnelige kontekst.

Kafka blander dagbok.notater med fortellinger, prosa.fragmenter, refleksjoner og litterære eksperimenter - denne boken gir derfor et helt unikt inn.blikk både i Kafkas arbeidsmetode og hans livssitua.sjon: Leseren kan følge utviklingen av litterære prosjekter fra første kim, gjennom skisser og forskjellige utkast, til de siste renskrevne versjonene, og på denne måten selv ta del i forfatterens skriveprosess. Dette gjelder ikke minst teksten Gravvokteren, som er Kafkas eneste bevarte forsøk på å skrive dramatikk, en tekst som foreligger her for første gang på norsk.

«Den sanne vei går over en line som ikke er strukket i høyden, men bare så vidt over bakken. Den synes ment å snuble i, snarere enn å gå på.» (Franz Kafka)

Til toppen

Flere bøker av Franz Kafka: