Under en ny himmel (Heftet)

Serie: Nattsvermere 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Under en ny himmel
Serie: Nattsvermere
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202691202
Kategori: Romanserier
Omtale Under en ny himmel

Ailas familie går en usikker fremtid i møte, nå som smeltehytta skal stenges og faren står uten arbeid. Og hvordan skal besteforeldrene klare seg med bestefaren alvorlig skadet?

Bestefarens øyne var som to svarte brønner fylt med en sorg og smerte Aila aldri hadde sett før. Det skremte henne. Hun snudde seg mot bestemoren, så det milde, rolige ansiktet hennes, men øynene var blanke av tårer. Aila ville trøste henne, men hun klarte ikke å holde tårene tilbake.
– Jeg skal hjelpe deg, bestemor.

Til toppen

Andre utgaver

Under en ny himmel
Bokmål Ebok 2021
Under en ny himmel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Anne Marie Meyer:

Utdrag

Aila stålsatte seg og snudde seg mot bestefaren, som lå på båren på bakken. Bestemoren satt på kne ved siden av ham og strøk ham ømt over håret. Ansiktet var dekket av støv og skitt, og luggen var klebrig av blod fra såret i pannen. Aila svelget og nærmet seg forsiktig. Moren sto med hånden foran munnen og stirret fortvilet på bestefaren. Det kom ikke et ord fra henne. Det var som om moren var lammet av sjokket ved synet. – Lever han? sa Aila lavt og skjelvende til bestemoren. Bestemoren skottet opp på henne. – Ja, han lever, takk Gud, men han er alvorlig skadet. Hun bøyde seg over ektemannen igjen. – Min kjære Anton, du klarer dette, sa hun ømt, men Aila hørte redselen i stemmen hennes. Brått åpnet bestefaren øynene og kikket forvirret rundt seg, før han så på bestemoren. – Hvor er jeg? sa han, hes i stemmen, og skar en grimase av smerte da han trakk pusten. – Du er skadet, sa bestemoren. – Ligg i ro og ikke snakk så mye, doktoren kommer snart og ser til deg. Bestefaren lukket øynene et øyeblikk, før han åpnet dem igjen og stønnet. – Jeg hørte et smell ... Det er min feil, sa han stakkåndet. En tåre rant fra den ene øyekroken og blandet seg med støvet og asken som hadde lagt seg i de dype porene i ansiktet. – Hysj, Anton. Ikke si noe, det kan vente. Bestemoren strøk ham ømt over kinnet og hvisket noe til ham. Aila lot blikket gli nedover bestefaren, og gispet da hun så det sprikende, åpne såret i leggen hans. En bensplint stakk ut fra den maltrakterte leggen. Hun kjente at hun ble kvalm, og snudde seg bort. – Hvor er far? sa hun til moren. – Han har gått for å hente doktoren. Aila kikket rundt seg og fikk se faren borte ved en av brakkene sammen med doktoren. Hun pustet lettet ut da de snudde seg og kom gående mot dem. – Der kommer de, sa hun til moren og trådte til side da faren og doktoren nærmet seg. Doktoren bøyde seg over bestefaren og undersøkte ham varsomt. – Hvor skadet er han? sa bestemoren da doktoren rettet seg opp. Han så alvorlig på henne.

Til toppen

Bøker i serien