Valborgsnatt (Heftet)

Serie: Tidløs 13

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Tidløs
Serienummer: 13
ISBN/EAN: 9788202703745
Kategori: Romanserier
Omtale Valborgsnatt

Etter at tidsportalen åpnet seg på valborgsmessse, er øvrigheten mistenksom overfor Malin, og hun skal flyttes til Hundetårnet. Hun klarer å rømme, og Alv Paulssøn slår følge. Når hun våkner neste morgen, er Alv er borte, men hun er likevel ikke alene.

Det lå virkelig en hjort der, og den ga henne en fornemmelse av noe godt. Av trygghet. Som om hjorten var sendt til henne. Det var en tåpelig tanke. Men følelsen var der, og den kjentes viktigere enn fornuften.

«Filip …» hvisket hun.

Hjorten så på henne og lå helt stille, uten å tygge. Men den reiste seg ikke.

«Filip, jeg håper du er trygg. At du har funnet mamma og pappa, og at de tar vare på deg.»

Til toppen

Andre utgaver

Valborgsnatt
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av May Lis Ruus:

Utdrag

«Ikke prøv å spille uvitende. Dette er typisk deg. Hva er dette med at det er noen som kan kjenne igjen trollkvinner på lukten?»

«Hm?» sa han tilforlatelig.

Det var et tydelig bekreftende svar.

«Det er du som står bak det.»

Valdemar blåste. «Nå snakker du over deg, jente.»

Malin stilte seg på tå for å komme nærmere ansiktet hans. «Det er en gutt som etter sigende kan peke ut trollkvinner. Lukte dem. Ingen forelder ville tillatt det å skje. Det ville mildt sagt være farlig å inneha slike magiske evner. Men du … du har en skokk gutter som er avhengig av din velvilje. Du sitter på bryggen og lærer dem opp, gjør du!»

«Hah, hvilken fantasi du har, Malin.»

Malin fortsatte å snakke lavt. «Jeg vil tippe at den svært så uskyldige og søte Lille-Valdemar har fått den tvilsomme oppgaven. Etter det jeg så den dagen, er dere bestevenner. Du har valgt ham som visgutt.»

«Visgutt? Mener du visdreng? Jeg tviler på at du engang vet hva det er.»

«Mens du lå i ørske etter å ha blitt skutt i halsen, leste jeg i boken du hadde på nattbordet. Heksenes forsvarere. Der står det. Det har kanskje et annet navn på norsk. Men jeg skjønner hva det er. Barn som liksom har evner til å peke ut en heks. De fantes i hopetall i hekseprosessenes tid.»

«Nå bør du ikke snakke for høyt, kjære myndling. Ellers får du forklaringsproblemer. Du snakker om barnevitner. Og jeg har ingenting med det å gjøre. Hva Torgrim, Lille-Valdemar og William og de andre driver med når de er ute, har jeg ingenting med.»

«Ikke William også!» stønnet hun. «Har ikke de stakkars barna vært igjennom nok, om ikke du skal sende dem rundt på byen for å peke ut uskyldige mennesker som hekser?»

«Det kalles trollkvinner i denne tiden. Noe du vet. Men la oss for moro skyld si at jeg visste hva du snakket om. I så fall, hadde det ikke vært bra om begivenhetenes gang ble fremskyndet, slik at jeg kan skape presedens og kvele hysteriet før det utarter?»

«Du er ikke konge ennå!» utbrøt hun og skjønte at de andre måtte ha hørt henne.

Valdemar flekket tenner. «Nei, men hvis jeg får deg renvasket, blir jeg det. Og da er det viktig at ballen allerede ruller, slik at jeg kan stanse den. Så kan alle puste lettet ut og takke sin nye konge. Eller fyrste. Jeg har ikke helt besluttet hvilken tittel jeg skal ta.»

Malins kampvilje sank sammen som en lekk ballong.

Valdemar von Horn hadde en vanntett plan. For hver eneste lille seier hadde han en ny krig gående. Han var uslåelig.

Til toppen

Bøker i serien