Våpen i Norge (Innbundet)

Fra spyd og muskett til Krag-Jørgensen og bajonett

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 237
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Våpen i Norge (1. utg.)
ISBN/EAN: 9788202344832
Omtale Våpen i Norge

Nordmenn har gjennom historien hatt et nært forhold tilvåpen av forskjellig slag, enten det er til jakt, konkurransebruk eller til forsvar. I lange perioder var landets forsvar basert på at alle voksne menn eide egne våpen(bondebevæpningen).

Denne boken omhandler norsk våpenhistorie fra bjørnespydenes tid og frem til de moderne geværene, dvs. frem til første del av 1900-tallet. Bokens mange illustrasjoner viser typiske og vakre eksempler på alle viktige former for våpen, både militære og sivile. Fordi Norge er et lite land, har vår egen våpenproduksjon vært beskjeden. Mange av de våpen som finnes her i landet ble i sin tid importert. Ikke desto mindre har nordmenn markert seg som dyktige våpenhåndverkere, og også bidratt med teknisk utvikling, f.eks. Krag-Jørgensen.

Som bokens mange bilder viser, er våpen i høy grad både håndverkskunst og teknisk kunst. Det gjelder ikke bare praktvåpnene som er så overdådig dekorert og utformet, men også mange av de vanlige våpnene. I dag er disse våpnene først og fremst antikviteter og samlerobjekter.

Denne boken gir mye å glede seg over for alle våpeninteresserte jegere, medlemmer av skytterlag og alle som ellers har et forhold til våpen og til norsk historie. Den er uvurderlig for samlere og alle som er interessert i gamle gjenstander og antikviteter.

Til toppen

Flere bøker av Per Terje Norheim: