Våre fremste motstandshelter (Innbundet)

med livet som innsats 1940-1945

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 234
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243010529
Kategori: Historie
Omtale Våre fremste motstandshelter
Da nazistene inntok Norge, var de fleste av oss passive tilskuere. Men en liten andel av vårt lands kvinner og menn var villige til å ofre sitt liv for å få friheten vår tilbake: De sto opp mot uretten i det som skjedde både i Norge og på kontinentet. Disse tapre nordmennene gjorde at ingen lenger kunne være likegyldige til okkupasjonsmakten. Med informasjon, bomber og likvidasjoner vekket de oss, og om krigsutfallet til slutt ikke var avhengig av disse heltenes innsats, ville vårt selvbilde ha vært et helt annet uten dem i fredsårene og nasjonsbyggingen som fulgte.

Våre fremste motstandshelter er alle dem som hver på sin måte kjempet for sitt land; fra Max Manus til Gunnar Sønsteby, fra kong Haakon VII og Arnulf Øverland til Johan Peter Bruun, Svein Heglund og alle krigsseilerne ute på havet, det er alle heltene fra motstandsmennene vi aldri glemte, til dem som i stillhet - noen av dem hittil ubemerket - utførte sine heltegjerninger..

50 av krigens viktigste nordmenn presenteres i denne boka. Kjente helter settes i et annet perspektiv og lys når også stille helter som ettertiden har latt være i fred får tre fram.

Til toppen

Andre utgaver

Våre fremste motstandshelter
Bokmål Heftet 2021
Våre fremste motstandshelter
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Geir Stian Ulstein: