Våre Konger (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 311
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202220761
Kategori: Historie
Omtale Våre Konger

Våre konger tar for seg hele den norske kongerekken, fra Harald Hårfagre til Harald V.

Med sin dype innsikt ikke bare i norsk, men også i nordisk og europeisk historie og kulturhistorie, er Lars Roar Langslet bedre rustet enn de fleste til å skape oversikt og trekke de store linjer. Han gir fascinerende omtaler av de enkelte kongene og deres regjeringstid, og setter deres innsats inn i en større sammenheng. Boken henvender seg til alle som er glad i å lese om historie ¿ også til studenter og skoleelever som kan ha nytte av en slik oversikt. For kongene har vært lederskikkelser i alle faser av vår fortid, og veien gjennom kongerekken er derfor også en vei gjennom norgeshistorien. I en tid da debatten om monarkiets fremtid er blitt aktualisert på nytt, er dette også en bok som gir nødvendig bakgrunnsstoff for egne vurderinger av monarkiets berettigelse og fremtid i Norge.

Langslet har vært universitetslektor og forsker i idéhistorie ved Universitetet i Oslo, mangeårig kulturjournalist i Aftenposten, kultur- og vitenskapsminister 1981­¿86 og har utgitt en rekke bøker.

Anmeldelser"Denne usedvanelige personfikserte historieboken er en tabloid norgeshistorie, som både underholder og formidler kunnskap."
Liv Berit Tessem, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"En folkeopplyser av rang."
Geir Løvli, Fredrikstad Blad
Les hele anmeldelsen

"Langslet har skrevet en lettlest og fengslende bok om store og små konger."
Bjarte Botnen, Vårt Land

Til toppen

Flere bøker av Lars Roar Langslet: