Veien (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 253
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The road
Oversatt av: Ofstad, Knut
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205394964
Kategori: Romaner
Omtale Veien
Veien har mottatt stående applaus fra kritikere og lesere verden over. Den er filmatisert med bl.a. Viggo Mortensen og Charlize Theron i hovedrollene. Romanen ble av The Times kåret til «Tiårets beste bok» 2000-2010. Det sier litt. Sindre Hovdenakk,
VG Kari Wærum,
Fredriksstad Blad  «McCarthy har skrevet en av de beste amerikanske romaner som noen gang er utgitt, en roman som demonstrerer hinsides enhver tvil hvor forpliktende avgjørende skjønnlitteratur må være for å ha betydning utover seg selv.»
Terje Thorsen, DagbladetKåret til «Årets beste oversatte bok 2008» i Adresseavisen «The Road har alt som skal til for å bli en litterær klassiker.»
Hans H. Skei, Aftenposten «Veien er et monumentalt verk, til tross for sitt spede volum. Boken er rett og slett en demonstrasjon av litterært mesterskap ... Flere kritikere roper på Nobelprisen. Det har jeg stor forståelse for.»
Anne Cathrine Straume, NRK P2 «Noen bøker glemmer du aldri. Veien er en slik bok.»
Biblioteksjef Liv Sæteren anbefaler Veien i Aftenposten «Den er ubegripelig rørende, dypt poetisk og magisk intelligent. Jeg leste den på noen timer i høst, og den forlot meg gråtende i nattemørket.»
Tore Renberg anbefaler Veien i DagbladetCormac McCarthys offisielle hjemmesideOm Cormac McCarthy på wikipediaAnmeldelse på NRK P2Månedens bok mars 2009 på Deichmanske bibliotekAnmeldelse på adressa.no

Til toppen

Andre utgaver

Vejen
Dansk Nedlastbar lydbok 2011
Veien
Bokmål Heftet 2022
Bøker i serien