Veiledning for barnehagelærere av Nina Carson og Åsta Birkeland (Ebok)
Ebok

Veiledning for barnehagelærere (Ebok)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.87 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202739911
Kategori: Pedagogikk
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Veiledning for barnehagelærere

Veiledning for barnehagelærere gir praktisk hjelp til å komme i gang med veiledning. Praktiske eksempler får stor plass i fremstillingen. Her er eksempler på veiledningsgrunnlag, på fasene i veiledningen, på bruk av sirkulære spørsmål og gestaltspørsmål og på etiske dilemmaer i veiledningen. Veiledning drøftes ikke isolert, men knyttes til prosesser som refleksjon, danning og læring. Forfatterne drøfter også sammenhengen mellom veiledning, vurdering og skikkethetsvurdering.

I denne 5. utgaven av boka er det foretatt en oppdatert og utvidet revisjon av samtlige kapitler. Oppdateringene er gjort på bakgrunn av endringer i barnehageloven, rammeplan for barnehagen, rammeplan for barnehagelærerutdanningen, nyere forskning og tilbakemeldinger fra lesere.

Boken kan brukes i veiledningsopplæringen i barnehagelærerutdanningen og er et nyttig redskap i kompetanseutviklingen i barnehagen og for barnehagelærere som ønsker å utvikle seg som veiledere. Den er også aktuell for videreutdanningen i veiledning.

Til toppen

Andre utgaver