Velkommen til barnehagelivet! (Heftet)

tilvenning, tilknytning, tilhørighet, trygghet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 140
Forlag: Kommuneforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788244623926
Kategori: Pedagogikk
Omtale Velkommen til barnehagelivet!
En tilvenningsperiode handler om at barnet gradvis skal bli kjent med barnehagen sammen med sine foreldre, og starte prosessen med å få en trygg tilknytning til nye voksne og barn. Å begynne i barnehagen er en stor overgang for barnet, og for mange familier er dette både en spennende og utfordrende tid. Derfor er det viktig at familiene møter et kompetent personale som har en god tilvenningsplan. Denne boken gir innspill til hvordan.
Gjennom et tilgjengelig språk, mange praksiseksempler og konkrete forslag til løsninger tar forfatter Kathrine Mathilde Fagereng opp mange forhold knyttet til denne viktige perioden i barnehageåret. Hun tar for seg hvilke roller de voksne i barnehagen har i denne fasen, og ser særlig på primærkontaktens rolle. Stikkord for arbeidet er tilvenning, tilknytning, tilhørighet og trygghet for alle barnehagestartere og deres familier. Viktigheten av et godt samarbeid med foreldrene går som en rød tråd gjennom boken.
Målgruppen for boken er ansatte i barnehagen og barnehagelærerstudenter. Foreldre til barn som skal starte i barnehagen, kan også ha utbytte av å lese boken.

Til toppen