Verden på vippepunktet (Heftet)

hvor ille kan det bli?

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 297
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282262316
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Verden på vippepunktet
For 70 000 år siden fantes det en art, bestående av spredte bestander på noen hundre individer, som stort sett levde fredelig i et hjørne av Afrika. I dag teller arten 9 milliarder, og er i ferd med å forandre planeten fundamentalt. Arten det er snakk om er oss.

Det vi gjør mot jorda registreres på en geologisk tidsskala, over hundretusenvis av år. Så omfattende er utslippene av klimagasser og reduksjonen av naturmangfoldet vi har stått for i løpet av et ørlite øyeblikk i klodens lange historie.

Dag O. Hessen tar derfor bladet fra munnen. Med utgangspunkt i forskning, ikke skremselspropaganda, viser han hvordan det står til med natur og klima - og hvor ille det kan gå. Det store risikomomentet er ulike tilbakekoblingsmekanismer som medfører at forandringene kan forsterkes.

Samtidig er også den menneskelige kulturen i konstant endring. Kanskje står vi også her foran et vippepunkt i dag? Vil vi klare å snu utviklingen tidsnok til å avverge de verste scenariene? Denne boka er en kraftfull appell om at vi må gjøre mer - og at vi må gjøre det raskere.

«En usedvanlig klok og tankevekkende bok» - VG, terningkast 6

«Kunnskapsrikt, nyansert og drøftende om klimakrisen» - Dagbladet, terningkast 5

«Norges suverent sterkeste formidler av naturvitenskapelig kunnskap» - Morgenbladet

«Gi oss gjerne flere slike bøker, og flere slike professorer» - NRK

«Dette er rolig, men insisterende folkeopplysning» - Stavanger Aftenblad

«For den som er på utkikk etter en kunnskapsrik og engasjert fremstilling av det mest brennbare politiske og eksistensielle problemkompleks i vår tid, kan «Verden på vippepunktet» klart anbefales» - Ola Hegdal, NRK

«Ryddig og kunnskapsrikt, engasjert og skremmende om vippepunkter i klima og artsmangfold [...] Dag O. Hessen er en av våre dyktigste populærvitenskapelige forfattere og en engasjert formidler.» - Hilde Østby, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Verden på vippepunktet
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Dag O. Hessen: