Vettedans (Heftet)

Serie: Stina Saga 17

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Stina Saga
Serienummer: 17
ISBN/EAN: 9788202438593
Kategori: Romanserier
Omtale Vettedans
Ola og Maila vokser til, og Stina har funnet seg til rette på Knausen, selv om hun fortsatt ønsker at Bjørn kunne slippe å slave for Bal. Den dagen en ulykke rammer den lille fjellgården, er han for langt unna til å komme familien til unnsetning. Da Stina endelig finner ham, er det kanskje for sent … 

«Er ikke Bjørn Knausen her?» Stina bare buste ut med spørsmålet, livende redd da hun ikke så ham. 
Flere av karene ristet på hodet, og Stina knakk sammen i knærne. Det var ikke mulig! Han kunne ikke ha dratt herfra allerede? De kunne ha gått forbi hverandre på veien. Fjellet var stort nok til det. 

UTDRAG FRA BOKEN:
«Dette er galskap, Stina! Det rene vanvidd.» Karl var ikke nådig. Han tok seg ikke bryet med å gjøre stemmen lav. Han holdt den i et vanlig toneleie, mens han til stadighet skottet mot laen. Kan hende fikk han det med seg, karen som lå der inne, men Stina trodde ikke det. Om han bare sov tungt eller lå i uvett, hadde hun ikke rukket å gjøre seg opp en mening om ennå. 
«Men hva skal vi gjøre, da? Vi kan ikke akkurat overlevere ham til fogden!» 
«Han har rømt. Han har stukket av fra soningen ved verket. Gudene må vite hva galt han har gjort! For alt vi vet er han en virkelig illgjerningsmann. Han kan sone straff for lovbrudd du ikke engang kan forestille deg.» 
«Det er ikke mye som skal til før de blir bastet og bundet av fogden, Karl. Det vet du like godt som meg. Bjørn var ikledd de samme lenkene fordi en fordrukken, halvblind gammel kall påsto å ha sett ham bære på noe da det var begått et innbrudd på Solgården. Antagelig har ikke denne stakkaren gjort annet enn å nekte å skysse fogden. Eller han kan ha slitt med å betale tienden. Han kan ha …» 
Karl holdt opp håndflaten foran henne og fikk henne til å tie. Hun kunne ha ramset opp enda mer. Det holdt at de satte seg opp mot fogden på et eller annet vis. 
«Mener du virkelig at vi skal overlevere ham? At vi skal oppsøke fogden og fortelle hvor han er?»
«Jeg vet ikke. Jeg synes bare det er dumt å trekke forhastede slutninger – og det uten å ha snakket med karen og fått en forklaring fra ham.» 
«Så la meg få noe ut av ham først!» ba hun. «Gi meg litt tid, Karl. Dersom det viser seg at han soner straff for noe alvorlig, så stiller det seg annerledes. Men jeg tror ikke det.» 
Karls kjever arbeidet. Nevene var foldet bak på ryggen, og han leet så vidt på hodet. «Han skal ikke inn i stua. Du får ha ham her.» 
«Han skal ikke inn i stua,» bekreftet Stina. «Det er ikke så kaldt. Han klarer seg her ute dersom han får flere feller.» Det var ikke det beste for ham, feberen tatt i betraktning, men det var alt de hadde å tilby. I alle fall inntil videre. 
«Og du får la det ligge så få saker som mulig her. Om fogden eller mennene hans kommer til gårds, får vi påstå at vi ikke visste om ham.» 
Det var sørgelig tynt. De var klar over det, begge to. Ingen kom til å tro på en slik påstand. «Han kan flytte opp i utløa når han blir litt bedre. Kanskje trenger han bare å hvile litt først, men jeg må undersøke ham bedre. Det er lettere ikke å vite om ham der, siden løa er tom.» 
«To dager. Lenger våger jeg det ikke, Stina. Dersom han er så skadet som du sier, og de er klar over det, er ikke Knausen det første stedet de vil lete. Men de kommer nok. Tro meg, de kommer.» 

Til toppen

Andre utgaver

Vettedans
Bokmål Ebok 2014
Bøker i serien