Vidunderbarn (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202324780
Kategori: Romaner
Omtale Vidunderbarn
Det begynner den dagen en mystisk liten halvsøster ankommer mutters alene med Grorudbussen, med en atomladning i en lyseblå koffert. Vi er i Berlinmurens og President Kennedys og Jurij Gagarins år. Finn bor alene med moren sin i en blokkleilighet på Årvoll i Oslo. Livet er elektrisk, vakkert og hardhendt sosialdemokratisk. Finn er lojal, opptatt av at regler skal følges. Men hos moren, som i hans øyne alltid har vært selve grunnfjellet, sporer han nå plutselige tegn på svakhet og gåtefull vingling. Med denne sterke barndomsskildringen viser Roy Jacobsen at det å være barn både er fantastisk fint og livsfarlig.

«

Til toppen

Vinner av bokhandlerprisen 2009

Andre utgaver

Vidunderbarn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Vidunderbarn
Bokmål Ebok 2010
Vidunderbarn
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Roy Jacobsen:

Anmeldelser Vidunderbarn

"Jo, det er vidunderlig mye å glede seg over i Roy Jacobsens nye roman Vidunderbarn.(...) Denne leser kan ellers ikke erindre noe verk av Jacobsen der hans språklige begavelse får slik uttelling, noen av beskrivelsene og passasjene er bentfrem nydelige."

 Terje Stemland, Aftenposten

 

"Hvis ikke Vidunderbarn blir en av høstens bestselgere, så skjønner ikke denne anmelderen noe som helst av mekanismene i norsk bokbransje."

Thomas Marco Blatt, Dagbladet

"For en vidunderlig bok"

Guri Hjeltnes, VG

"Uansett hvilken kant av landet man bor i eller hvilket tiår man er født i, vil man føle seg hjemme i rammene til Roy Jacobsens siste roman, Vidunderbarn, omtrent som i en gammel strikkegenser.(...) Det har vært knyttet store forventninger til denne boken siden den til en viss grad kan kobles sammen med Jacobsens «Seierherrene», en riktig nasjonalroman av slaget som bare utgis sjelden, og bare i noen land. Kanskje er «Vidunderbarn» noe mindre ambisiøs i anslaget, men det er vanskelig, nesten umulig, å tenke seg at noen vil bli skuffet."

Jacobsen briljerer

"For Vidunderbarn er noe så enestående som et helstøpt lite mesterverk. Det er i alle fall den følelsen man sitter igjen med når romanens siste sider er slukt."

Turid Larsen, Dagsavisen

 

"Roy Jacobsen skriver forunderlig godt. Lunt, humoristisk, melankolsk. Han gjenskaper sekstitallet så vi som ikke engang var født lengter hjem. Språket er groruddalsk, kantete og bløtt, lekent og flytende. (...) Og det er uten tvil et av høstens vakreste eventyr. Roy Jacobsen befester sin posisjon blant kremen av norske forfattere."  

 Kjell-Richard Landaasen , Vårt Land

 

"(...) forbilledlig konkretisert og fokusert i fortellingen om barndom som en vanskelig ting (...)Vidunderbarn er en uvanlig fin barndomsskildring."

Leif Ekle, NRK

 

"Som allerede nevnt, er Roy Jacobsen en mesterlig forteller som vet å holde kortene tett til brystet slik at det over hele romanen hviler et hemmelighetens slør. Når så historien om Finn, Muttern og Linda fargelegges med en uforlignelig koloritt av 1960-tall og drabantbyliv, tegner Vidunderbarn til å bli en av bokhøstens desiderte bestselgere."

 Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

 

"Mennesker og miljø er skildret med en varme og en sårhet, og et blikk for og et forsvar for menneskelig sårbarhet som gjør dette til en roman mange vil bli berørt av."

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

Til toppen