Vurdering i yrkesfag (Heftet)

helhetlig yrkeskompetanse

Forfatter:

Elisabeth Haaland Sund (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 81
Illustratør: Sund, Elisabeth Haaland
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245039221
Kategori: Pedagogikk
Omtale Vurdering i yrkesfag
Yrkesopplæringen skal ta utgangspunkt i de kvalitetskrav vi stiller til godt faglig arbeid. Det nye kompetansebegrepet understreker dette.
I dette hefte har vi beskrevet en vurderingspraksis som er basert på en slik opplæring.
Dette er andre utgave av Vurdering i yrkesfag. 2. utgave har fått et tillegg om blant annet refleksjon og kritisk tenkning i yrkesfag. Heftet har også nytt innhold om hvordan vurderingen kan ta opp i seg at kompetansemålene i læreplanene skal tolkes i henhold til teksten OM FAGET. Teksten OM FAGET handler i mange fag blant annet om bærekraftig utvikling, helse, miljø og sikkerhet og medvirkning.
Innhold Forord Innledning Helhetlig yrkeskompetanse Vurdering som grunnlag for motivasjon Utfordringer knyttet til vurdering i Vg1 og brede Vg2 Hva er vurdering - oversikt Hvordan gjøre vurderingsarbeid i praksis? Standpunktvurdering Eksamen, fag- og svenneprøver Vurdering av skolens og bedriftens opplæringsvirksomhet Sentrale begreper i vurderingsarbeidet -ordliste
Heftet er skrevet for lærere og instruktører i fag- og yrkesopplæringen og er aktuelt både for skoler og bedrifter. Heftet er også relevant for studenter ved lærerutdanningene, spesielt yrkesfaglærerutdanningen (YFL) og praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag (PPUY)

Til toppen