Andreas Viestad

 
Andreas Viestad er født i Oslo 1973. Han bor dels på Geitmyra gård i Oslo og på slektsgården Viestad i Farsund - og på en gård i Cape Town om vinteren. Han er matjournalist i Dagbladets Magasinet og en internasjonalt kjent matformidler med prisbelønte kokebøker, fjernsynsprogram om norsk mat og matspalte i Washington Post.

Andreas er kjent for sin svært gode penn, og oppskrifter som er enkle å gjennomføre. Han har utgitt flere kokebøker, de fleste på Cappelen Damm. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo og er medeier i restauranten St. Lars på Bislett i Oslo. Som suksessrik kokebokforfatter, står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011) og På grillen (2012). Sistnevnte har han skrevet sammen med Jon Krog Pedersen og Lars Laurentius Paulsen. Flere av bøkene er solgt til utlandet og har kommet ut i flere utgaver og opplag her hjemme.

I 2002 mottok Andreas Viestad Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. I 2007 ble han tildelt Best Foreign Cookery Book for boken Smak av krydder, og i 2009 mottok han Juryens spesialpris for boken Norsk mat, begge i den anerkjente Gourmand World Cookbook Awards. Han har også mottatt flere andre norske priser, som Bondevettprisen (2011).

 

Andreas Viestad er matskribent i Dagbladet Magasinet og Washington Post. Han er programleder og kokk i New Scandinavian Cooking og Perfect Day, som vises i mer enn 50 land. Han er blitt tildelt Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris for sin matjournalistikk og Gourmand World Cookbook Award for sine kokebøker.

Når han ikke er på reise, overvintrer han med familien på sin gård utenfor Cape Town i Sør-Afrika, og om sommeren finner du ham på den gamle familiegården utenfor Farsund. Han er også daglig leder for Geitmyra gård i Oslo som skal bygges opp til å bli et matkultursenter for barn.

Viser 1 - 34 av 34