For femte år på rad inviterer vi alle strikke- og giverglade lesere til strikkedugnad!

Dugnaden har vært en stor suksess, hvert år har vi fått inn tusenvis av fantastiske plagg til store og små: gensere, sokker, skjerf, luer, bukser, babypledd, tepper, votter, vanter, halser, og til og med mange søte bamser.

De to første årene donerte vi alle plagg til Fattighuset i Oslo. I 2019 og 2020 ble alt levert til Frelsesarmeen. Frivillige organisasjoner er helt avhengige av private donasjoner, varme plagg får de aldri nok av på vinteren, så begge har vært utrolig takknemlige for alt de har mottatt.


Ny vri i år

I år gjør vi noen endringer på dugnaden: Du kan selv velge hvilken organisasjon du ønsker å strikke til, og plaggene sender du direkte til mottakeren. På den måten får vi spredd hjelpen utover hele landet, og du kan heller bruke eventuelle fraktkostnader på å strikke enda flere plagg.

Som alltid vil alle som deltar få tilsendt en håndarbeidsbok i gave. Du sender oss et bilde av det du har strikket, og vi sender en bok til deg!

Slik deltar du:


Finn frem strikkepinnene – eller heklenålen!

Du bestemmer selv om du vil strikke eller hekle til store eller små. Luer, votter, skjerf, sokker, vogntepper, ullbukser og -gensere – alt som varmer kommer godt med! Vi vet at flere organisasjoner ønsker seg klær til voksne. Du kan jo også ta en telefon til de ønsker å levere til og spørre hva de har behov for?


Hvem sender du plaggene til?

Du velger selv hvilken organisasjon du skal sende strikkeplaggene til. Både Røde Kors og Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har lokallag rundt omkring i Norge. Kanskje det også finnes en lokal hjelpeorganisasjon der du bor? Flere sykehus trenger også luer og pledd til babyer som er for tidlig fødte.


Hvordan får du en håndarbeidsbok?

Ta et bilde av det du har strikket/heklet. Bildet sender du til norskeserier@cappelendamm.no. Husk å skrive navn og adresse i e-posten. Vi ønsker også å vite hvem plaggene skal doneres til.

Frist for innsendelse er 10. desember.


Klar, ferdig, strikk! Lykke til!