Meny

Handlekurv

Sterkt og nært fra Strilelandet

Morild er endelig her!

Vi er glade for å presentere en helt ny romanserie fra Torill Karina Børnes, forfatteren av Spinnesteinens løfte!

Et møte mellom strilejenta Frida og rikmannssønnen Engel forandrer livet til dem begge – på godt og vondt ...

På Mydla, en liten øy som ligger mellom Sotra og fastlandet, er himmelen høy og havet mektig. Atten år gamle Frida er sikker på at det er verdens vakreste sted. 

Som eldste jente i en søskenflokk på seks, med en tyranniserende storebror og alkoholisert far, lever hun i trange kår. Hun dagdrømmer om Sindre og bruker ledige stunder til å dikte historier i skriveboken sin.

I Bergen har tjuefem år gamle Engel en annen drøm. Han lever et privilegert liv, har aldri manglet materielle goder, men mistet moren som liten gutt og føler at han aldri blir god nok i stefarens øyne.

Engels store drøm er å få mer ansvar i stefarens kaffeimportfirma, og få seile til fjerne himmelstrøk. Men stefaren har andre planer for ham …

Abonnér i dag og få alle bøkene i serien rett hjem i postkassa – før de er i salg i butikk!

Les Torills historie om hvordan serien ble til.

Les de første kapitlene i første bok.

Sagt om Morild

«Frida er en av de sterkeste og modigste jeg har lest om. Gleder meg til å følge denne serien videre. For en spenning!»
Gisle Harby, ivrig serieleser

«Å lese om strilejenta Frida og bygutten Engel er som å drømme seg bort i et gåtefullt og vakkert eventyr!»
Ida Helene, konsulent for serien

Fridas drøm

Bergen, desember 1913
Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt. Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.

Øya Mydla, 1920
Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.

Bli abonnent på Morild.