Aasta Hansteen (Innbundet)

og jakten på søsterskapet

Forfatter:

og

Jenny Jordahl (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 128
Illustratør: Jordahl, Jenny
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202762506
Omtale Aasta Hansteen

En biografisk tegneserie som også viser viktige scener i norsk kvinnekamp.
Aasta Hansteen (1824–1908) var et av de mest særegne, sammensatte og talentfulle mennesker som er født i Norge. Hun var en pioner på flere områder, både som portrettmaler, forfatter og kvinnesaksforkjemper.

Hansteen føyde seg ikke etter datidens underdanige kvinneideal, og hennes fritalenhet førte til at hun ble utskjelt i sin samtid. Hun ble forfulgt og plaget av guttegjenger på Karl Johans gate og mobbet i avisspaltene. Dette var bakgrunnen for at hun flyttet til USA, nær sagt som en feministisk flyktning. Da hun kom tilbake til Norge ni år senere, hadde mye forandret seg. En gryende kvinnesaksbølge var etablert, og Aasta Hansteen ble mottatt som en levende legende. Hun fant et søsterskap av kvinner som sloss for verdiene som hun selv hadde kjempet for.

Aasta Hansteen er gjerne blitt framstilt som en halvgal dame som slo etter mannfolk med paraplyen sin, men med dagens blikk framstår hun snarere som en rettferdighetssøkende og høyt begavet kvinne, med ideer som lå langt forut sin egen tid.

Til toppen

Andre utgaver

Aasta Hansteen
Bokmål Ebok 2023

Flere bøker av Marta Breen og Jenny Jordahl: