Alex (Ebok)

Forfatter:

Christina Revold (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.44 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alex
Oversatt av: Revold, Christina
ISBN/EAN: 9788203370014
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur , Thriller og Krim og mysterier
Omtale Alex
Hvem kjenner egentlig Alex? Hun er vakker. Sexy. Tøff. Er det derfor hun er blitt kidnappet, innesperret og utsatt for det utenkelig?

Overbetjent Camille Verhoeven og hans menn famler i blinde: ingen mistenkte, ingen ledetråd, og håpet svinner fra time til time. Det eneste de vet, er at en kvinne er blitt revet vekk fra fortauet på en gate i Paris og kastet inn i en hvit varebil.

Men når politiet finner ut av hvor hun har vært innestengt, er situasjonen langt ifra den de trodde.

Alex er thrilleren som får det til å gå iskaldt nedover ryggen din. Det handler om morderisk galskap og er drevet av en djevelsk logikk. Du legger den ikke fra deg.

Til toppen

dette er ei krimbok som rager skyhøyt over det aller meste
Stein Roll, Adresseavisen

Andre utgaver

Alex
Engelsk Heftet 2016
Alex
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Alex

"Ja, jeg vet det er en klisjé, men søren heller: Jeg må være så ærlig å si at denne franske kriminalromanen var det svært vanskelig å legge fra seg før den var ferdiglest. (…) Det er en frivol galskap i denne typen krim som gjør en blasert anmelder henrykt og optimistisk: Det går an å fornye krimlitteraturen. (…) Ah, det er godt å få en pause fra nordisk krim, engelske landsbymord og amerikanske superhelter."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

"Forbløffende original fransk thriller. (…) en kriminalroman som tilhører sjangerens øverste sjikt både når det gjelder spenning og litterær kvalitet."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Det er slett ikke sant at all den gode kriminallitteraturen kommer fra Norden. Franske Pierre Lemaitre og hans roman Alex bygger godt opp under den påstanden. (...) Man skal ha mye i mot kriminal- og spenningslitteratur for å finne den litterære turen med Alex og Camille bortkastet."
Leif Ekle, NRK


"Det er mørkt, det er dystert og det er ikke minst veldig, veldig bra. (...) Det er sjelden krim blir bedre enn dette."
Pål Andreassen, Moss Avis

"Denne delen av boken er noe av det mest pulsdrivende, skakende, jævligste og hurtiglesende jeg har opplevd på lenge. Del to tar en så overraskende vri, så måpende genial, at del tre, med sin sammenfattende forklaring uten to streker under svaret, bare bekrefter at dette er ei krimbok som rager skyhøyt over det aller meste som blir utgitt i denne, på mange vis, slappe sjangeren. (…) Selv så tidlig på året, skal det bli vanskelig å overgå denne usedvanlig spennende og velskrevne romanen."
Stein Roll, Adresseavisen

"Mørk, fransk juvel. (…) en perfekt syntese av et enkelt, impresjonistisk språk og en genialt uttenkt intrige. (…) «Alex» er en smart roman, en klok roman. (…) Franske Pierre Lemaitres første krim er nesten nødt til å bli en av 2015s beste."
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

"Den viktigste oversatte krimromanen siden Stieg Larsson"
The Irish Times

Til toppen