Andre verdenskrig i nord (Pakke)

Serie: Andre verdenskrig i nord 1-3

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Pakke
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Orkana akademisk
Språk: Bokmål
Serie: Andre verdenskrig i nord
Serienummer: 1-3
ISBN/EAN: 9788281045132
Kategori: Historie
Omtale Andre verdenskrig i nord
Dette er den første samlede framstillingen av krigen i nord, og i tre bind beskrives og analyseres en lang rekke sider ved krigen og okkupasjonen som ikke tidligere har vært presentert samlet for offentligheten. Det er også det største bokverket om krig og okkupasjon i Norge som utgis etter at verket Norge i krig utkom på 1980-tallet.

Verket er et resultat av ny forskning om andre verdenskrig i det nordligste Europa, og utnytter også den rike etterkrigslitteraturen på feltet. Verket er skrevet av 32 forfattere som på ulike områder har spesialkompetanse. De aller fleste forfatterne er historikere, men også forfattere fra andre fagområder har bidratt med flere kapitler.

Bind 1 omhandler sikkerhets- og krigspolitikk, militære forhold, militær motstand, tysk okkupasjonsadministrasjon og norsk nazistyre. Her er den kronologiske rammen perioden fra 1940 til sommeren 1944. Redaktør: Fredrik Fagertun.

Bind 2 tar opp hele krigsperioden og omhandler okkupasjonsregimets tilstedeværelse og politikk, hverdagsliv og ulike former for tilpasning til okkupasjonen, sivil motstand, kollaborasjon og utsatte folkegrupper. Redaktør: Bjørg Evjen (som dessverre gikk bort sommeren 2022).

Bind 3 starter tidsmessig sommeren 1944 og tar opp den krigspolitiske utviklingen, tvangsevakuering, sikkerhetspolitikk og militære forhold. Bindet omhandler også frigjøring og gjenreisning samt formidling av menneskelige erfaringer og minnehistorie. Redaktør: Stian Bones.

Til toppen

Bøker i serien