Andromeda (Innbundet)

Forfatter:

Monica Aasprong (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Andromeda
Oversatt av: Aasprong, Monica
ISBN/EAN: 9788202788223
Kategori: Romaner
Omtale Andromeda

Andromeda er et skarpt og melankolsk portrett av to idealister som kjemper i motvind. Det er også en beretning om klassereiser og finkultur, ærgjerrighet og lidenskap samt den samhørigheten gode bøker kan skape.

Da studenten Sofie kommer til forlagshuset Rydéns som praktikant, blir hun ved en tilfeldighet oppdaget av redaktørnestoren Gunnar. Han ser noe eget i den unge kvinnen og betror henne raskt større ansvar – for raskt, vil enkelte kolleger hevde. Snart innvier han henne i arbeidet med den eksklusive bokserien Andromeda.

Det oppstår en fortrolighet mellom den aldrende redaktøren og den yngre kollegaen som begge setter høyt. I krokene hviskes det om det skjeve maktforholdet dem imellom, men selv strever de med å sette på ord på det som binder dem sammen. Hvis det ikke bare er litteraturen som trekker dem mot hverandre, hva er det da?

«Andromeda er Therese Bohmans fjerde roman, og hun framstår som en fullkommen mester. (…) Romanen er en lavmælt forsvarstale for alt det usagte, urealiserte i livet, det som aldri helt ble noe av, men som likevel kom til å farge hele tilværelsen og gi den mening.» Expressen

Til toppen

Andre utgaver

Andromeda
Bokmål Ebok 2024
Andromeda
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Therese Bohman: