Angst (Heftet)

Serie: Anna fra Røros 25

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Anna fra Røros
Serienummer: 25
ISBN/EAN: 9788202651350
Kategori: Romanserier
Omtale Angst

Anna er fast bestemt på at det er Johan hun vil leve sammen med, samtidigstikker det vondt i henne at Søren har funnet seg et annet sted å bo.
Etter et besøk på kontoret skjer det som ikke skulle skje i hennes tilstand.

En isende frykt jaget gjennom henne, og svetten brøt ut i pannen. Er det nå jeg mister ungen?
– Er du våken, Anna? Ansiktet til Søren var blekt og fordreid i en fortvilet grimase.
– Hva skjedde? spurte hun da smertene ga seg noe, selv om hun godt kunne huske å ha snublet i trappen og falt ned de siste trinnene. Prøvende tok hun seg til magen.

Til toppen

Andre utgaver

Angst
Bokmål Ebok 2020
Angst
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Annikki Øvergård:

Utdrag

– Anna! Anna! Hun slo øynene opp. Hadde hun vært borte i noen sekunder? Kanskje lenger? Søren satt på huk ved siden av henne. Hun lå på ryggen, ved foten av trappen mellom smielokalet og etasjen over. Så hogg smertene til på nytt. I korsryggen, og langt nede i underlivet. En isende frykt jaget gjennom henne og svetten brøt ut i pannen. Er det nå jeg mister ungen? – Er du våken, Anna? Ansiktet til Søren var blekt og fordreid i en fortvilet grimase. – Hva skjedde? spurte hun da smertene ga seg noe, selv om hun godt kunne huske å ha snublet i trappen og falt ned de siste trinnene. Prøvende tok hun seg til magen. – Du falt, jeg hørte deg rope. Heine kom også. Han kjører frem Mercedesen og tar deg med til sykestuen. Vil du at jeg blir med? – Du kan hjelpe meg opp, og ut til bilen, presset hun frem. Søren så på henne med skremte øyne. Han så ut til å nøle med å ta tak i henne, som var han redd hun skulle gå i stykker. – Ta meg under armen, så hjelper du meg opp, snøvlet hun. Hun følte seg svimmel og ør, men mest av alt var hun redd. Han gjorde som hun sa og fikk stablet henne på beina. Smertene var der fortsatt. Kunne ungen ha tatt skade i fallet? På nytt la hun hånden på magen og forsøkte å kjenne om det fortsatt var liv. Men ingen bevegelse var å merke der inne. Igjen kom den isende angsten. Hun måtte ikke miste ungen. Ikke nå som det bare var én måned igjen til hun skulle føde. Kunne det vesle livet klare å leve opp om det kom allerede nå? Det var ikke uvanlig at unger kom for tidlig, og om det handlet om noen dager eller i høyden et par uker, var det sjelden noe problem. Vesle Albert var kommet til verden flere uker for tidlig, og hadde overlevd, men bare så vidt. Det kunne umulig være bra om fødselen ble satt i gang fordi hun hadde falt i trappen.

Til toppen

Bøker i serien