Annas hus (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 529
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202185916
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Annas hus
I Jerusalem ligger hotellet American Colony; et yndet tilfluktssted for reisende. En gang huset kolonien dommedagssekten Overvinnerne. I 1896 overtok de stedet, og bygget opp sitt eget samfunn i den hellige stad. Sekten ble grunnlagt og ledet av en norsk kvinne, Anna Spafford – en karismatisk og sterk person som gjennom sitt liv og virke preget Jerusalem like til i dag.

Annas Hus er beretningen om Anna og hennes tid. Odd Karsten Tveit følger henne fra hun fødes i Stavanger i 1842, gjennom dramatikk, tvil, tro og brennende hengivelse til et kall hun mente hun hadde fått fra Gud.

Samtidig er Annas historie også historien om Palestina og Jerusalem fra 1880 og fram til 1948 når den jødiske stat etableres. Tveit skildrer det politisk komplekse og mangfoldige Jerusalem Overvinnerne kom til, og gir en kritisk og innsiktsfull framstilling av de begivenheter som førte fram til dannelsen av staten Israel.

Se utdrag fra boken
For å kunne lese utdraget fra boken må du ha installert Acrobat Reader på din maskin. Hvis du ikke har Acrobat Reader så kan du laste den ned gratis her.

"Leseren sitter med en følelse av å bli både klok og underholdt samtidig. Dette er historie på sitt beste." Les hele VG's anmeldelse av boken

"En stor beretning om legenden Anna Spafford og hennes
Jerusalem-sekt - et speilbilde av Jerusalems og Palestinas
historie." Les hele Aftenpostens anmeldelse av boken

Les Stavanger Aftenblads anmeldelse av boken.

Selma Lagerløf udødliggjorde Anna som Mrs. Gordon i sin bok Jerusalem. Med Annas Hus forteller Odd Karsten Tveit den egentlige historien om Anna Spafford og hennes tid; en historie vel så dramatisk og fengslende som Lagerløfs, basert på kilder som aldri har vært offentliggjort tidligere.

Til toppen