Arr i hjertet (Heftet)

Lærerstøtte til elever som har vært utsatt for mobbing

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 170
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202580377
Kategori: Pedagogikk
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Arr i hjertet

Arr i hjertet retter søkelyset mot livssituasjonen til elever etter at mobbingen har stoppet, og hvordan lærere kan gi disse elevene støtte. Boka bygger på resultater fra et forskningsprosjekt der stemmene til elever som har blitt mobbet i skolen, bringes fram. Elevenes mobbehistorier forankres i relevant teori og forskning knyttet til sosiale, emosjonelle, relasjonelle, psykiske og skolefaglige konsekvenser. Forfatterne er opptatt av å synliggjøre hvordan mobbingen har påvirket elevene psykisk og sosialt.

Å bli utsatt for mobbing kan få negative psykiske helsemessige konsekvenser av ulik alvorlighetsgrad og varighet. Elevenes opplevelse av god lærerstøtte har derfor stor betydning for en god psykiske helse og for hvordan de vil kunne mestre livet etter at mobbingen har stoppet.

Arr i hjertet er et nyttig bidrag til skolers arbeid med å følge opp elever som har blitt mobbet. Både for lærerstudenter og for de som arbeider i skoleverket, og særlig lærere som til daglig møter elever i lignende situasjoner, vil det være nyttig å få kunnskap om erfaringene til elever som har blitt mobbet.

Til toppen

Andre utgaver

Arr i hjertet
Bokmål Ebok 2020

Du vil kanskje også like