Busemannen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423926
Kategori: Romaner og Krim og mysterier
Omtale Busemannen
Det er november i Oslo, verdens farligste by. Krimforfatteren Nelly Lundin blir funnet død, drept med en Fjordland-middag. En seriemorder har slått til, og ingen vet om det vil gjenta seg. Mye tyder på at den nye Kripos-sjefen verken kan eller vil finne Busemannen. Bare én mann er i stand til å ordne opp. Riktignok er han alkoholiker, kranglete og en konstant fare for seg selv og omgivelsene. Dessuten er han død. Men han er den beste politiet har. Hans navn er Willy Wakum. Det blir en hard og mørk høst. Og blodig. Og hard.

Knut Nærum og fire av forfatterne bak Nytt på nytt har rottet seg sammen om en saftig parodi på Jo Nesbøs Harry Hole-bøker. Helten er mer sliten, Oslo er råtnere og volden er nesten like drøy. 

Hvis du bare skal lese én Jo Nesbø-parodi skrevet av altfor mange forfattere i år, ville det vært rimelig sært av deg å lete etter en annen enn denne.

Til toppen

En saftig parodi på Jo Nesbøs Harry Hole-bøker

Andre utgaver

Busemannen
Bokmål Ebok 2013
Busemannen
Bokmål Heftet 2014
Anmeldelser Busemannen
"Romanen, som er en parodi på samtlige av Jo Nesbøs Harry Hole-bøker, er treffsikker til siste punktum...Selv har jeg hatt Harry Hole som følgesvenn i mange år og kjenner godt til hans venner og fiender. Busemannen er fortsatt rent tåpelig visvas, men samtidig en strålende godt 
gjennomført parodi – og det er gjenkjennelsen, som skaper underholdning her." 
Siri Midthaug, brabok.no

"Dette er en bok som garantert får ristet i gang lattermusklene såpass at
du holder deg god og varm når vinteren omsider bestemmer seg for å 
komme."
John Olav Oldertrøen, Bokbloggen Skrivehula 

 "(...) underlig nok får Nærum og gjengen poengene til å svinge, for jeg både ler høyt og fniser ufrivillig underveis i lesingen."
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen 

Til toppen