Datteren i Paris (Heftet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Paris Daughter
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202829698
Kategori: Romaner
Omtale Datteren i Paris

To mødre må ta hjerteskjærende valg når de står ansikt til ansikt med nazistene. Disse valgene får konsekvenser i flere generasjoner fremover.

Elise og Juliette møtes i Paris i 1939 og blir raskt nære venner. Begge venter barn, og med kort mellomrom føder de hver sin pike. De tror ikke noe kan skille dem, men ingen av dem kan vite hvordan krigen skal endre livene deres.

Da Elise må flykte fra nazistene, overlater hun sin lille datter, det mest dyrebare hun har, til Juliette. Jenta vokser opp sammen med Juliettes egen lille jente. Men ingen er trygge i krig, ei heller i en bortgjemt liten bokhandel som La Librairie des Rêves ... og da en bombe treffer nabolaget, faller Juliettes verden i grus.

Så fort krigen er over, reiser Elise tilbake til Paris for å finne datteren sin. Juliette har overlevd, det samme har én av jentene. Men er det Elises eller Juliettes datter som lever? Elises desperate jakt på sannheten leder henne til slutt til New York, og til et siste, skjebnesvangert møte med Juliette.

Til toppen

Andre utgaver

Datteren i Paris
Bokmål Innbundet 2023
Datteren i Paris
Bokmål Ebok 2023