De tolv (Innbundet)

Forfatter:

Geir Uthaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 688
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Twelve
Oversatt av: Uthaug, Geir
ISBN/EAN: 9788202283193
Kategori: Krim og spenning
Omtale De tolv

I sin internasjonalt bestselgende og kritikerroste roman Overgangen – Den første skapte Justin Cronin en uforglemmelig verden som var i total omveltning på grunn av et statlig eksperiment som gikk veldig galt. Nå utvides perspektivet, og intensiteten forsterkes idet den episke fortellingen blir videreført med De Tolv.

Endetiden var bare begynnelsen.

Idet den menneskeskapte apokalypsen utfolder seg, forsøker tre mennesker å orientere seg i kaoset. Lila, lege og kommende mor, er helt knust av all volden og smitten som sprer seg, men fortsetter å planlegge for barnets fremtid, samtidig som samfunnet løses opp rundt henne. Kittridge, kjent for verden som «Denvers siste skanse», er blitt tvunget til å flykte fra sitt sikre sted og er nå ute på veien. Han forsøker å unngå de smittede, er godt bevæpnet, men alene og veldig klar over at en tank bensin bare kan ta ham et stykke på veien. April er en tenåring som kjemper for å holde sin lillebror trygg i et landskap preget av død og ødeleggelse. Disse tre vil forstå at de ikke er helt overlatt til seg selv – og at det er i fellesskap det ligger håp, selv på den mørkeste natt.

Hundre år frem i tid slåss Amy og de andre for menneskehetens frelse… uten å kjenne til at reglene har endret seg. Fienden har utviklet seg, en ny mørk orden har steget frem med en visjon om en fremtid uendelig mye mer skremmende enn utryddelsen av menneske. Hvis De Tolv skal falle, må en av de som er ute etter å tilintetgjøre dem betale en dødelig pris.

Til toppen

Andre utgaver

De tolv
Bokmål Heftet 2014
De tolv
Bokmål Ebok 2013
De tolv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Justin Cronin: