Den som forvolder en annens død (Lydbok-CD)

Serie: Mikael Brenne 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Lindtner, Lasse
Spilletid: 9:29
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202528812
Kategori: Lydbøker voksne og Thriller
Omtale Den som forvolder en annens død

En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken.
Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten.
Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape.
Han tok feil.
Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre.

Til toppen

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Den som forvolder en annens død
Bokmål Ebok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Den som forvolder en annens død

Nok en fulltreffer fra Chris Tvedt
Advokathelten Mikael Brenne er tilbake. Det er mye å glede seg over i bokseriens sjette bind. Plottet er velutviklet, med tråder som flettes fint inn i hverandre og tar overraskende vendinger.(...) en underholdende og spennende norsk kriminalroman.
Erlen Liisberg, Bergens Tidende
 

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

Gjennomført, sikkert språk, bra persongalleri og kvalitet gjennom det hele. En ny Riverton-kandidat?
Liv Lysaker, LO- Aktuelt

Til toppen

Intervju

Troverdige Tvedt

I en rettssal handler det først og fremst om bevis, ikke hvem som virker som mest pålitelig. Men for alle andre er det et spørsmål om hvem man velger å tro på.

 Dette vet advokat og prisvinnende krimforfatter Chris Tvedt, og derfor er Den som forvolder en annens død en fantastisk lek med Michael Brenne og lesernes evne til å vurdere hvem som er til å stole på.
 

Krummet nakken
– Jeg trodde det skulle gå lett, men det buttet kraftig i starten. Det var bare én ting å gjøre. Å krumme nakken og skrive, skrive, skrive.

Det er faktisk seks år siden forrige Brenne-bok, men for Tvedt føltes det ikke slik fordi tiden har fløyet fort med Rivertonpris, og mye oppmerksomhet rundt bøkene og Edvard Matre-karakteren. Men nå er Brenne heldigvis tilbake for fullt.

 

Shanghaiet skipet
Han hadde en idé, kanskje to, da han satte i gang, men det gikk ikke som han hadde tenkt. Karakterene shanghaiet skipet og tok over styringen, slik de ofte gjør hos forfattere som kan kunsten å la veien bli til. Den ene ideen handlet om kulturelitens vilje til å ta til seg kriminelle med et kreativt talent, og se bort ifra at de er dømt for å ha gjort noe ulovlig. Kan du skrive, står du av en eller annen grunn i en særstilling. Han ville også skrive om voldtekt som sosialt og strafferettslig fenomen. Men så var det dette med karakterer som går sine egne veier …

 

Bokens vendepunkt
– Jeg måtte jobbe ekstremt mye med voldsdømte Josef Mardal, som viser seg å ha et visst skrivetalent i romanen min. Når det gjelder Brenne, er han jo ikke helt i vater når han foretar seg det fatale i rettssalen. Han har hele tiden en uggen følelse av å ha gjort mye galt i forholdet til Helle, og så begår han kardinalfeilen å innkalle et vitne han ikke har kontroll over når det gjelder svar på et sentralt spørsmål. Akkurat her ligger det store vendepunktet i romanen, fra nå av kan alt skje, sier Chris Tvedt.

 

Fem sider per dag
Han står nå tidligere opp, og han har begynt å sette mål når han skriver. Presterer han fem sider i løpet av en dag, er han fornøyd. Det endelige resultatet når teksten er sett, hørt, befølt og luktet på, er en annen ting, da har han kona Elisabeth ved sin side som meddommer.

Men når han ikke skriver og bedømmer sine egne tekster, hva leser han da?

– Jeg tilbrakte sommeren om bord i båten vår, og leste blant annet Jernvognenav Stein Riverton, et kroneksempel på suveren krim. Ellers koste jeg meg medBlindgang av Jørn Lier Horst, og en annen forfatter jeg setter høyt, Nic Pizzolatto, som blant annet står bak manus til TV-serien True Detective og bestselgeren Galveston. Ellers blir det gjerne dokumentarlitteratur, blant annet krigshistorie, sier bokleser Tvedt.
 

Brenne pluss Matre?
Han ser frem til lanseringen av sin nye roman, selv om det er en blandet fornøyelse. Den moderne angsten for ikke å bli anmeldt i tilstrekkelig antall medier vaker i bakgrunnen. Det forhindrer ikke at han gleder seg til slippfesten, da bandet hans med gamle kompiser og akademikere på musikalsk lavgir skal spille. Så er planen å gyve løs på en ny Brenne-bok. Kanskje dukker også Edvard Matre opp igjen, alene, eller i samme roman som Mikael Brenne. Den som står opp om morgenen, får se.

Til toppen

Bøker i serien