Et dårlig år (Heftet)

Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Diary of a bad year
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202301026
Kategori: Romaner
Omtale Et dårlig år

En fremstående australsk forfatter blir invitert til å bidra til essaysamlingen Sterke meninger. I vaskekjelleren i huset der han bor treffer han en ung kvinne, Anya, som trenger jobb. Han tilbyr henne å skrive manuset hans inn på PC, og hun slår til.

I Et dårlig år skifter historien mellom hans og hennes synsvinkel, hans og hennes fortelling, og den spiller opp mot og stiller spørsmål ved de temaene essayene i boka behandler.

Til toppen

Et dårlig år er et mesterverk av en romankonstruksjon
Stavanger Aftenblad
Anmeldelser Et dårlig år

"En samling korte essays, en rørende beretning om et møte mellom en mann og en kvinne, tilløp til memoarer. Kanskje til og med en stor forfatters farvel til sine lesere. Med andre ord: Nobelprisvinneren og den dobbelte vinneren av Booker-prisen, J.M. Coetzees nyeste bok, Diary of a Bad Year , er i all sin knapphet et mangfoldig verk av en mester."
Svein Johs. Ottesen, Aftenposten

"....tilbake i praktslag. Et dårlig år er ei god historie og samstundes inspirasjon til vidare tenking."
Marta Norheim, NRK

 "Å samkjøre en tilsynelatende enkel hverdagshistorie med ironiske og intellektuelt utfordrende lesestykker skaper en friksjon som oppleves som ytterst stimulerende og original. Ja, rett og slett som tredimensjonal, i en lytefri oversettelse."
Stein Roll, Adresseavisen

"Coetzees nyeste bok er en original type roman, der forfatteren tar seg store friheter, der han på en kraftfull og overbevisende måte blander en sterkt reflekterende, analytisk tekst med en «enkel» fortelling om hverdagslivet og forholdet mellom tre mennesker, som tilsynelatende lever i hver sin sfære."
Turid Larsen, Dagsavisen

"Et dårlig år er et mesterverk av en romankonstruksjon, og den er et reservoar av refleksjoner, kunnskaper, (krenket) anstendighet samt moralsk og politisk ansvarlighet."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Til toppen