Hullet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375768
Kategori: Barnebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Hullet
"Hallo? Jeg har oppdaget et hull i leiligheten min ... ja ... om dere kan komme og se på det ... ta det med ned til dere, sier du ... hvordan ... hallo!"

Hovedpersonen har oppdaget et hull og prøver å finne en forklaring. Han oppsøker ekspertise. Men det er ikke alt som kan forklares, kanskje han bare må akseptere at det er der.

Dette er en utsøkt og original bildebok. Den er både surrealistisk og hverdagslig. Alt foregår i en vanlig hverdag, men det er jo kanskje i vanlige hverdager at det surrealistiske skjer. Boken vil appelere til mennesker i alle aldre, både små og store som har evne til å undre seg. Hullet er stanset gjennom hele boka, så det finnes altså i virkeligheten.

Les mer om boken her.

Nominert til Brageprisen 2012

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Torseter:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Hullet

 

"[...] en lekker og surrealistisk bildebok. [...] dette er en allalderbok. Den humoristiske og surrealistiske historien er lett Kafka-aktig, og minner også litt om Shaun Tans bildebøker, selv om bildene er svært annerledes. Den gamle barne TV-serien «Streken» er også en nærliggende referanse. Strektegninger kombinert med noen få fargesterke felter gir et stilrent og lekkert preg. Boka ligner en tegneserieroman der hvert oppslag er som en forstørret tegneserierute. Med få detaljer trekkes oppmerksomheten mot enkle poenger på hver bokside. Det gjør fortellingen kjapp å lese og lett forståelig, både for små og store. Samtidig åpner den for mange spørsmål, både konkrete og abstrakte, og inviterer til flere gjennomlesninger. Godt at sidene er tjukke og solide – dette er ei bok som raskt kunne blitt bladd i stykker."

 Marie L. Kleve, Dagbladet

Til toppen