Ikaros, Line, Joacim: 3 romaner i 1 (Heftet)

Serie: Moderne klassikere 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202391171
Kategori: Romaner
Omtale Ikaros, Line, Joacim: 3 romaner i 1
Livet selv

Axel Jensen sa det selv: Mitt dramatiske scenario har vært at helten har store forventninger i utgangspunktet, men blir innhentet av livet selv. Det gjelder for Ikaros, Line og Joachim.

Nå er de tre utsøkte romanene samlet i én utgave av norsk etterkrigstids mest sentrale og nyskapende forfattere.  Axel Jensen (1932-2003) ga til sammen ut 25 bøker, og var alt fra globetrotter, til beatpoet, til bohem til ytringsfrihetsforkjemper – og har fått utallige priser for sitt betydelige forfatterskap. Han var preget av etterkrigstidens trang til større kulturell frihet, og han var opptatt av jazz, romankunst og malerkunst – og samtidig en filosofisk tenkning som favnet hele bredden fra psykologi til mystikk. 

Det er bare å lene seg tilbake å lese – det vil nok by på både overraskelser og gjenkjennelse!

Ikaros er en eksistensielt søkende roman om en ung manns reise i Sahara. Romanen ble ungdomsgenerasjonens opprør mot det borgerlige liv, og boken skildrer en higen etter det fantastiske, det overnaturlige og det sterkt engasjerende.
Line er den legendariske romanen om 50-tallsgenerasjonen i Oslo, og ble en av etterkrigstidens store romansuksesser. Den er gitt ut i flere europeiske land og i USA. Skildringen av jazz-miljøet, den dramatiske kjærlighetshistorien i et ung, beatpreget miljø var et moderne, nødvendig og friskt pust i datidens litteratur. Line beskriver en søkende ung mann, en outsider med en livshunger som knapt lar seg stille.
Joacim er en skildring av et kunstnermiljø og en fortelling om konflikten mellom kjærlighet og plikt, og det nødvendige sviket. Romanen handler om den etablerte mannen Joacim, en ektemann og familiefar med en høy stilling i et reklamebyrå. Han føler han er i ferd med å stagnere i kjedelige rutiner. En dag bryter han opp og drar til Hellas med en forestilling om å realisere seg selv som kunstner, og om å leve et liv som er mer i pakt med hans lengsel etter livsfylde og mening. Her møter han en dansk studine, og de innleder et forhold.

Til toppen

Andre utgaver

Ikaros
Bokmål Innbundet 1998
Line
Bokmål Heftet 1998
Line
Bokmål Heftet 2004
Ikaros
Bokmål Heftet 2004
Ikaros
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Line
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Bøker i serien