Ingen går fri (Heftet)

Serie: Anna fra Røros 29

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Anna fra Røros
Serienummer: 29
ISBN/EAN: 9788202651398
Kategori: Romanserier
Omtale Ingen går fri

Anna har kommet hjem fra Kristiania, der hun har sittet ved Renates dødsleie og sett henne bukke under for spanskesyken.
Hun håper og ber om at hjemmet hennes skal bli skånet for den lumske sykdommen, men snart skjønner hun at ingen familie vil gå fri.

En kald og vond visshet trakk gjennom henne. Hun husket så altfor godt da Maren ble syk. Angsten, hjelpeløsheten som nærmest hadde lammet henne, før den kvinnelige doktoren hadde konstatert at Maren ikke var smittet av spanskesyken, men av en uskyldig barnesykdom.
Nå lå Johan der, med de samme symptomene som så mange hadde hatt siden epidemien traff landet i juni.

Til toppen

Andre utgaver

Ingen går fri
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Annikki Øvergård:

Utdrag

– Jeg må ha noen ord med Deres onkel, gjentok lensmannen og satte det strenge øvrighetsblikket sitt hardt i Anna. Det vred seg i magen, og hun kjente seg kvalm av angst. Joakim måtte ha vært hos lensmannen og fortalt historien om morfaren som fortsatt var savnet. Han måtte ha kommet med alle sine onde tanker og spekulasjoner, i blind hevnlyst, for å forsøke å ramme sin egen far. Mobro, som var skyld i at Joakim ikke fikk noen arv fra den velstående bestefaren sin, han som hadde gått under navnet Presten. Men hvorfor hadde ikke Joakim sagt noe da han var hos henne før på dagen og tigget mat? Kunne han ha vært hos lensmannen alt for dager eller uker siden, så lensmannen hadde fått tid og anledning til å etterforske saken? – Hva er det lensmannen vil snakke med Mobro om? spurte hun, og hørte at angsten gjorde stemmen sint. Lensmannen lot blikket sveipe oppover og nedover den folketomme gata. Han glante mot vinduene der Mobro og Constance bodde, men huset virket mørkt og tomt. Kanskje var de ikke kommet hjem ennå. – Han har vært i Sverige, din onkel? sa lensmannen omsider. – Ja, han har vært over til Sveg med vareprøver fra Smia, svarte Anna nølende, usikker på hvor lensmannen ville med spørsmålet. – Og nå er han tilbake på Røros? – Jeg vet ikke, svarte hun som sant var. – Jeg skulle akkurat til å besøke dem, for å finne ut om de er kommet hjem. – Så fru Fjeld er ikke kjent med ærendet onkelen hadde over i Sverige?

Til toppen

Bøker i serien