Jeg er dyret (Innbundet)

Fortellinger om norsk natur

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 488
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202803643
Omtale Jeg er dyret

Ole Mathismoen er en av landets ledende forfattere om natur og klima. I Jeg er dyret. Fortellinger om norsk natur, viser Mathismoen frem en perlerad av utrolige bilder av dyr i norsk natur. Spennvidden er stor og viser en utrolig samling fra ikke bare landets, men verdens ledende fotografer. Bildene viser frem en natur vi står i fare for å miste, og Mathismoen skriver om hvordan tilstanden i naturen er nå og hva vi må gjøre for beholde artsmangfoldet vi har. Vi er selv skyld i å ødelegge naturen vår.

Jeg er dyret er en alarm, et varsko om hvilke konsekvenser menneskene har skapt overfor naturen vi alle er en del av. Forskerne sier vi bare vil klare å bremse klimaendringene hvis vi umiddelbart stanser naturødeleggelsene. Vi hogger og bygger og graver så intensivt at Norge er i ferd med å bli et annet. Villmarka vår er snart borte, men det er enda ikke for sent. Det er mulig å dra i håndbrekket.Denne boken er en advarsel. Og et håp.

Teksten er alvoret. Bildene er håpet.

Norge er grønt. Fuglekvitter overalt.

Summende humler og duggfriske markblomster.

Men er dette Norge, eller er det en falsk kulisse?

I Jeg er dyret vises 200 av de mest fantastiske naturbildene tatt i Norge de siste årene frem. Det vakre, det urørte, det dramatiske, det ville.

Nøkternt forteller Mathismoen hva vi, klimaendringene og fremmede arter gjør med naturen vår.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg er dyret - Fortellinger om norsk natur
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Ole Mathismoen: