Jobb mindre - lev mer (Innbundet)

løsninger for et bedre liv og et varmere samfunn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 282
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282263023
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Jobb mindre - lev mer
Hege Hellvik var i 30-årene og småbarnsmor i en krevende jobb da hun var nær ved å kollapse. Tankene kvernet rundt arbeidet natt og dag - til kroppen sa stopp.

40 prosent av norske arbeidstakere opplever at arbeidsdagen er preget av stress. Mange blir utmattet, fysisk og psykisk, og har negative følelser knyttet til jobben sin. Likevel er mantraet at vi må jobbe enda mer for å ha råd til fremtidens velferd.

Hege Hellvik innså at noe grunnleggende måtte forandres i livet hennes. Hun ville jobbe sunnere, bedre og ikke minst mindre. Men er det mulig å kjempe for en sterk velferdsstat og kollektive løsninger - og samtidig velge å tilbringe færre timer på jobb? For å ta vare på oss selv, hverandre og kloden vi lever på trenger vi et mer bærekraftig arbeidsliv, fastslår forfatteren. Hun undersøker hva vi selv kan gjøre for å bruke mindre tid på lønnsarbeid og hvilke grep arbeidsplassen kan ta. Og ikke minst: Hvordan kan samfunnet og arbeidslivet endres - slik at vi kan jobbe mindre og leve mer?


«Hege Hellvik har levert et solid bidrag til debatten om arbeidets innhold, mening og plass i livene våre. [...] Et levende og lettlest diskusjonsskrift på litt over 200 sider.» Andrew P. Kroglund, Vårt Land

«Boka til Hege Hellvik byr ikke på alle svarene, men den inspirerer til å drømme. Hellvik viser de små, betydelige grepene vi kan gjøre for å få en bedre jobbhverdag selv - og alt det store, fantastiske vi kan oppnå om vi som samfunn, med press fra fagbevegelse, politiske partier og oss arbeidstakere, virkelig vil, sammen.» Jo Moen Bredeveien, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Jobb mindre - lev mer
Bokmål Ebok 2024