Jordboere (Heftet)

Forfatter:

Magne Tørring (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Chikyu seijin
Oversatt av: Tørring, Magne
ISBN/EAN: 9788202829803
Kategori: Romaner
Omtale Jordboere

Jordboere er Sayaka Muratas andre bok på norsk. Hun ble verdensberømt for romanen Døgnåpent, som kom ut på norsk i 2020.

Hovedpersonen i Jordboere er tenåringsjenta Natsuki, som bor sammen med mor, far og en storesøster. Vi forstår fort at familien gir Natsuki minimalt med omsorg og egentlig mishandler henne psykisk. Det blir ikke bedre når hun utsettes for et seksuelt overgrep fra læreren sin – som familien ikke tror har funnet sted. Den eneste Natsuki har et godt forhold til, er fetteren Yu, som hun treffer hos besteforeldrene på landet. Yu er et uvanlig barn – og overbevist om at han i virkeligheten er et romvesen.

Senere i fortellingen er Natsuki i trettiårene og lever i et proformaekteskap med en mann hun har truffet på et nettsted for folk som vil unnslippe samfunnet. Når konformitetspresset utenfra blir for sterkt, flytter de til besteforeldrenes gamle hus, der fetter Yu har etablert seg. Natsuki, ektemannen og Yu bestemmer seg for å leve i skjul for samfunnet, som en slags romvesener på jorda.

Sayaka Murata er det viktigste navnet blant flere japanske forfattere som skriver godt, kort og litt sprøtt om konformitetspress, familieliv, arbeid og kjønn.

Til toppen

Andre utgaver

Jordboere
Bokmål Innbundet 2023
Jordboere
Bokmål Ebok 2023
Jordboere
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Sayaka Murata: