Kommentaren - en sjanger i endring (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: IJ-forlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202496975
Kategori: Medie- og kommunikasjon
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Omtale Kommentaren - en sjanger i endring

Meningsjournalistikken utgjør en stadig økende del av det journalistiske innholdet. Denne boka tar for seg kommentaren som journalistisk sjanger, og ser nærmere på hvilken rolle den spiller i mediene. Boka Kommentaren – en sjanger i endring er delt i to, en teoretisk forskningsbasert del og en praktisk del.

I den første delen diskuterer forfatterne kommentarjournalistikkens demokratiske rolle i et offentlighetsperspektiv, og er særlig opptatt av de regionale medienes plass i det offentlige ordskiftet. Forfatterne tar også opp nye muligheter for kommentarsjangeren i en digitalisert medievirkelighet, ikke minst knyttet til dialog med publikum på nye arenaer. Et relevant spørsmål i boka er om kommentaren er en sjanger som appellerer til de unge – både unge mediebrukere og unge journalister.

Den andre delen tar for seg arbeidet med kommentaren som profesjonell journalistisk praksis. Denne delen er ført i pennen av mangeårig kommentator Stein Sneve i Avisa Nordland, og gir en innføring i argumentasjon, research, oppbygging og språk i dette arbeidet.

Til toppen

Flere bøker av Birgit Røe Mathisen, Lisbeth Morlandstø og Stein Sneve: