Landlig kokekunst fra det sentrale Frankrike (Heftet)

stek av utbenet, rullet, fylt lammebog (farce double)

Serie:  111

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Forlag: Flamme
Språk: Bokmål
Originaltittel: Country cooking in central France
Oversatt av: Leborg, Alexander
Serie:
Serienummer: 111
ISBN/EAN: 9788202383176
Kategori: Romaner
Omtale Landlig kokekunst fra det sentrale Frankrike
Lei av rockekokker, speltbakere og lavkarboprofeter? Harry Mathews – Oulipo-bevegelsens fremste ambassadør på amerikansk jord – serverer her en innlandsfransk middagsoppskrift som gir mat for både mage og tanke. Hans forslag til tilbredelse av utbenet lammebog strekker seg over 19 tettpakkede sider, og inneholder utfordringer av gourmetfilosofisk, kjøkkenlogistisk såvel som kondisjonsmessig art. Lenger unna Jamie Olivers 30-minute-meals er det ikke mulig å komme. Harry Mathews (f. 1930 i New York) har utgitt flere romaner, samt dikt, essays og korttekster. På norsk finnes Enkle gleder (Pax 1996). Landlig kokekunst ble opprinnelig skrevet for det Tangier-baserte tidsskriftet Antaeus, stiftet av blant andre Paul Bowles.

Til toppen

Bøker i serien