Latin for begynnere (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 138
Forlag: Kagge
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788248910343
Kategori: Scenekunst
Omtale Latin for begynnere
Tor Ivar er latineksperten, men s Helene er den ivrige og lærevillige amatøren. Sammen er de på restaurant på jakt etter latinske ord i menyen, de drar på biblioteket, der Tor Ivar lærer Helene det grunnleggende om romersk litteratur. De spaserer i bygater på leting etter latin i hverdagslige og i lærde omgivelser. De møter hverandre i en quizduell, der latin spiller hovedrollen. Hva betyr egentlig in vino veritas? Og hvorfor heter det hokuspokus? Dette og mye mer får du svar på i denne boka.

 
Boka forklarer på en lettfattelig måte hvordan latinsk grammatikk fungerer, og spør hva dette døde språket med det lange livet er blitt brukt til, før og nå. Var det bare generaler som snakket latin, eller kom også slavene til orde? Løste romerne kryssord, eller drev de annen språklig hjernetrim? Hva vet vi om seksuallivet i antikken?
 
Latin for begynner er en bok for den oppegående mannen og kvinnen i gata som gjerne kunne tenke seg å lære litt latin og forstå noe av bakgrunnen for mange av de faste uttrykkene i våre dager.

Til toppen

Flere bøker av Helene Uri og Tor Ivar Østmoe: