Livet i nord = Arctic life (Kartonert)

på seks språk

Forfatter:

og

Linn Jørgensen (Illustratør) Jeanette Austad (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Kartonert
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 46
Illustratør: Jørgensen, Linn og Austad, Jeanette
Forlag: Utenfor allfarvei forlag
Språk: Flerspråklig , Bokmål , Engelsk , Finsk , Tysk / Nordsamisk
ISBN/EAN: 9788293688365
Kategori: Faktabøker
Alder: 3 - 6
Omtale Livet i nord = Arctic life
Noen av de første ordene vi lærer kan være mygg, torsk, ski og snømann ... eller kanskje sääski om du snakker kvensk, eller cuoika om du snakker nordsamisk. I denne pekeboka vil du finne ordene for arktiske fenomener, mat, flora og fauna på norsk, nordsamisk, kvensk, finsk, engelsk og tysk.

Livet i nord/ Arctic Life - på seks språk/ in six languages
Dette er den første billedboken/pekeboken med både norsk, samisk og kvensk, i tillegg til finsk, engelsk og tysk. Vakre illustrasjoner. Denne boken vil passe for små barn, med tykke kartongsider å bla i, men er også fin for voksne som er nysgjerrige på språk i nord. Boka vil også passe for turister som besøker Norge og Nord-Norge.

Om utgivelsen:
Nord-Norge er fellesnavn på fylkene Nordland, Troms & Finnmark, lengst nord og øst i Norge. Her bor 9 prosent av Norges befolkning. Samene er Norges urbefolkning, mens kvener er en nasjonal minoritet i Norge.
Navnet Arktis kommer av det greske ordet «Arktos» som betyr «bjørn». Arktis er en benevnelse på hav- og landområdene rundt Nordpolen. Svalbard og Jan
Mayen er innenfor det arktiske området, og selv om
det er litt upresist har det likevel blitt vanlig å kalle hele Nord-Norge for en del av Arktis.
Til tross for at det er kaldt stort sett hele året - og det er 12 grader i havet midtsommers - ville de fleste av oss ikke byttet ut livet her oppe mot noe. Det er kun her vi kan bade i iskaldt hav, sove under midnattssol og lage engler
i snøen mens nordlyset danser på himmelen.
Vi håper denne bildeboken kan bidra til å skape stolthet og tilhørighet, bedre kommunikasjonen mellom folk - og til å vekke nysgjerrigheten for andre språk.

Til toppen