Løftet hun ga (Heftet)

Serie: Gullburet 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Gullburet
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202691769
Kategori: Romanserier
Omtale Løftet hun ga

Marika er så sjokkert over det hun har fått høre i væreiergården at hun ikke orker å vende hjem etter endt arbeidsdag. Hun blir gående og gruble i fjæra, der hun til slutt sovner av utmattelse.

En iskald desembernatt noen måneder senere er Cathrine Thams’ fødsel i gang. Marika får den nervepirrende oppgaven å hjelpe barnet til verden, og det uten at noen skal få nyss i det.

Marika holdt om henne. Vannet var gått, så nå hastet det. Hun kastet et blikk bak seg. Nei, uansett hva som skjedde, kunne hun ikke ta henne med inn til moren. Heller ikke til fjøset, for der var det ikke rent. Tårene gjorde synet uklart, og et hulk unnslapp henne.

Til toppen

Andre utgaver

Løftet hun ga
Bokmål Ebok 2021
Løftet hun ga
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Trine Angelsen:

Utdrag

Cathrine krøket seg sammen og stønnet da en ny ri satte inn. Marika holdt klosset rundt henne, uten å vite om det gjorde saken bedre eller verre.

«Ååå, det gjør ondt,» klaget hun, og Marika hadde mest lyst til å be henne være stille. Det hele var så absurd at hun kjente en nervøs latter trenge seg fram.

«Har vannet gått?»

«Kordan vann?» Frøkna rettet seg opp og støttet seg til veggen.

«Har det kommet vann ut av …?» Hun tidde, visste brått ikke hvordan hun skulle sette ord på noe slikt.

«Ka det e slags mas om vann? Hjælp mæ heller, e det ikkje det du e tel før?»

Ordene støkk i Marika. Der var den samme frøkna tilbake igjen. Hun som mente at alle rundt henne var til for å gå henne til hånde. Og i hennes verden var det jo slik.

«Kom, vi må ut herifra,» hvisket Marika. «Nu vil det kanskje gå ei stund før neste ri kommer.»

«Ka e ei ri?»

«Smertan du kjenn.» Hun la merke til at hun tiltalte frøkna med du. Men akkurat nå var det ikke tid for høflig tale. «Det e de som pressa ungen ut. Det vil først gå lang tid mellom dem, så kommer de oftar.» Marika la armen rundt henne og geleidet henne ut. Kulden stakk som tusen nåler i fjeset, og panikken klemte rundt henne. Hva om de ikke rakk fram til drengestua i tide? Både mor og barn kom da til å fryse i hjel, og hun selv var blandet inn i alt dette. «Herre, gje mæ styrke,» hvisket hun.

Til toppen

Bøker i serien