Min italienske bestemors kjøkken (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202441395
Omtale Min italienske bestemors kjøkken

Den norske forfatteren Mariangela Di Fiore tilbragte sommerferiene i barndommen hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Her lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor. I denne boken har hun samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli. Kom i ekte italiensk stemning med deilig mat, livlige markeder med ferske råvarer og høylytte familiemiddager rundt bugnende matfat. Vi får høre om helgenfeiringer, om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested gjennom sine matvaner og om en morsom og gal bestemor. Kjenn smakene og luktene og drøm deg til solen og Middelhavet, mens du lager ekte italiensk mat!

Hvert kapittel begynner med en personlig historie, deretter følger oppskriftene, og et fyldig register bakerst gjør det lett å finne frem i boken.

ITALIENSK MAT PÅ NORSK!

Les mer om boken her.

Til toppen

masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken
Karoline Flåm, VG
Anmeldelser Min italienske bestemors kjøkken

«Dette er en nostalgisk og nesten rørende kokebok. Di Fiore byr rikt på sin personlige historie og sine barndoms minner fra et fargerikt Napoli. Som leser kan du nesten kjenne sjø- og råvarelukten springe ut av oppskriftene. Her finner du både kjente klassikere, men også en rekke spennende retter som trolig er ukjente for de fleste av oss. Hva med krabbepasta, skjærsildsegg eller «horepasta»? Innholdsfortegnelsen kunne vært langt mer brukervennlig (supper, desserter, salater osv. i stedet for «en dag på stranden», «nonnens avskjedsmeny» og lignende). Men her er masse inspirasjon og gode retter for italienskvennlige, norske kjøkken.»
Karoline Flåm, VG

Til toppen