Mor Borg (Innbundet)

en bryggeriberetning om eierskap, verdier - og øl

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 215
Forlag: Sisyfos Forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293835004
Kategori: Historie
Omtale Mor Borg
Mor Borg. En annerledes kamp - for norsk øl.

Danske og svenske kapitalkrefter ville for lengst ha greid å kapre mesteparten av det norske markedet for øl- og mineralvann - om det ikke hadde vært for noen få standhaftige familieeide bryggerier: Borg, Grans, Mack og Aass.
Dette er den spennende historien om hvordan en av Borg-arvingene, Hanne Egenæss Wiig, mot alle odds greide å redde norsk eierskap i bryggeriene Hansa, Christiansands og Borg, og samtidig sikre familien aksjemajoritet i det nye selskapet Hansa Borg Bryggerier.
Som tidligere utdannet lærer og spesialpedagog hadde Hanne et annerledes blikk på det å drive forretning. Hun identifiserte seg oftere med kundene, de ansatte og deres familier - mot bryggeriets direktører med høyere økonomisk utdanning fra BI og NHH. Mange kaller henne fremdeles for Mor Borg.
Boken beskriver i tillegg de store rystelsene på eiersiden i norsk bryggerinæring gjennom de siste 30 årene. De ligner på raseringen av annen norsk industri i samme tidsrom - bortsett fra at en bryggeriberetning selvsagt handler ganske mye om øl!

Forfatteren Jon Gangdal (1954) har skrevet en rekke bøker om mennesker som har drevet seg selv - eller er blitt drevet - til det ytterste av det vi mennesker kan tåle, både på godt og vondt. Han er to ganger blitt nominert til Brageprisen. Se www.gangdal.com.

Til toppen

Flere bøker av Jon Gangdal: