Mørke skygger (Heftet)

Serie: Anna fra Røros 19

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Anna fra Røros
Serienummer: 19
ISBN/EAN: 9788202613723
Kategori: Romanserier
Omtale Mørke skygger

Anna får vite at Joakim har solgt Smedbakken. Hun har vanskelig for å tilgi at onkelen har latt sønnen selge barndomshjemmet, som har vært i familien i generasjoner. Anna føler at onkelen har sveket både henne og alle de før dem som har slitt for å bygge opp gården.

– Jeg begriper ikke at du kunne la Joakim gjøre dette, Mobro, sa Anna og kjente gråten stå i halsen. Rasende trampet hun hardt med føttene mot bakken. – Har du glemt alle generasjoner som har slitt på bruket, som har bygget opp Smedbakken så å si stein for stein? All historien som sitter i disse veggene? Begriper du virkelig ikke hva Smedbakken har betydd for Heine og meg?

Til toppen

Andre utgaver

Mørke skygger
Bokmål Ebok 2019
Mørke skygger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av Annikki Øvergård:

Utdrag

Anna ble sittende mens Constance fulgte Oline til utgangsdøren. Etterpå kom hun tilbake og satte seg ned igjen. Kanskje er dette anledning god som noen til å få snakket ut, tenkte hun. – Hva skal vi gjøre med denne dumme onkelen din? sukket hun og så på Anna. Anna smilte, men smilet nådde ikke frem til øynene. – Nei, sannelig om jeg vet, sa hun. – Nå er vi i det minste kvitt Joakim. Men du synes kanskje prisen ble vel høy? Anna nølte før hun svarte. – Vi kan ikke være sikre på at han ikke kommer tilbake. Og jeg skal ikke legge skjul på at jeg er ganske så sint på Mobro, for å si det mildt. At han ga gården til Joakim er ille nok i seg selv, men at han bare forsvant da han skjønte at Joakim ønsket å selge bruket, tror jeg aldri jeg helt vil kunne tilgi ham. Og at han skrev under på … Jeg trodde Mobro hadde følelser knyttet til det som var barndomshjemmet hans, og hvor Heine og jeg har bodd i så mange år. Men nå vet jeg ikke hva jeg skal tro. Det føles som jeg ikke kjenner ham lenger. Constance var usikker på hvor mye hun skulle si om hva hun tenkte. Men kanskje var det ingen grunn til å holde noe tilbake. – Om han ikke forandrer seg og blir seg selv mer lik, slik han var før, vil jeg overveie å flytte tilbake til Kristiania. Ta med meg Esten. Vi kan greie oss uten onkelen din. Slik han oppfører seg, er det ikke mye hjelp i ham. Han gjør meg bare mer og mer deprimert for hver dag som går.

Til toppen

Bøker i serien