Myten om det normale av Gabor Maté (Ebok)
Ebok

Myten om det normale (Ebok)

traumer, sykdom og heling i en giftig kultur

Forfatter:

Camilla Jensen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2023
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 5.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Originaltittel: The myth of normal
Oversatt av: Jensen, Camilla
ISBN/EAN: 9788283840452
Kategori: Familie og helse og Dokumentar og fakta
Omtale Myten om det normale
Hva er egentlig «normalt» når det gjelder helse? I USA har seksti prosent av alle voksne en kronisk lidelse. Blant kvinner er det en uforholdsmessig økning i autoimmune sykdommer, og selvmordsforsøk blant barn øker raskt. I Europa er mentale lidelser blitt den største helseutfordringen. Hva er det ved dagliglivet vårt som bidrar til dette og hvordan ble dette den nye «normalen»?

Etter over 40 år med erfaringer fra klinisk praksis, har den anerkjente legen Gabor Maté innsett at den rådende forståelsen av begrepet «normalitet» ikke gir mening. Den ignorerer nemlig hvordan vi påvirkes fysisk og psykisk av traumer, stress og forventninger som følge av en moderne livsstil. Å oppfylle det moderne samfunnets kriterier for normalitet går på tvers av våre naturgitte behov, mener Maté.

Til tross for avanserte og teknologiske nyvinninger mislykkes den vestlige medisinske modellen med å behandle hele mennesket. Maté ønsker ikke å ugyldiggjøre medisinens udiskutable fremskritt, men har til hensikt å bidra med et nytt perspektiv: Et syn på normalitet som understøtter det beste i oss.

For å snu den negative helseutviklingen, må vi bevisstgjøre oss kløften mellom det vår innerste natur ber om og det «normalen» krever av oss, skriver Maté.

Denne boken, som han har skrevet sammen med sin sønn Daniel Maté, er hans mest ambisiøse og presserende prosjekt hittil.

Til toppen

Andre utgaver

Myten om det normale
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Gabor Maté: